Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
InformaceMuži A

Mohli jsme to zlomit

Asger Sørensen po souboji se Slavií

Sdílet

Asger Sørensen naskočil do 310. derby z lavičky po poločasové přestávce. Svým jistým výkonem pak přispěl k dělbě bodů a udržení čistého konta. Po skončení duelu hodnotil jeho průběh na tiskové konferenci.
O spokojenosti se ziskem jednoho bodu
Nikdy nejsme spokojeni se ziskem jednoho bodu, tím spíš v domácím prostředí. Obecně tak u nás převládá pocit nespokojenosti, jsme trochu zklamaní. Během zápasu jsme v několika momentech cítili, že to můžeme zlomit. V tabulce jsme si udrželi čtyřbodový náskok, ale do konce sezony stále hrajeme o mnoho bodů. Bude to ještě náročné, uvidíme na konci května.
O defenzivním stylu soupeře
Trochu nás herní styl soupeře zaskočil, protože jsme se doposud s takto zataženou Slavií nepotkali. Vždy hráli vysoko, jeden na jednoho a hodně napadali. Z tohoto pohledu mě překvapili.
O soubojích s Liverpoolem a podobnosti s jedním z derby zápasů
Těžko můžeme některý z posledních dvou zápasů se Slavií srovnávat s těmi s Liverpoolem, půjde o úplně jiné utkání. Střetneme se s opravdu velkým soupeřem. Půjde o jeden z největších zápasů, které Sparta v poslední době odehrála. Těšíme se, jak na domácí duel před vyprodanou Letnou, tak na souboj na Anfieldu.
O zápasech v rychlém tempu
V takto nabitém programu se vždy musíte soustředit pouze na jednotlivé zápasy. Nejprve jsme se tedy zaměřovali na středeční derby, poté to nedělní. Od pondělka se zase přeorientujeme na souboj s Liverpoolem a takhle pojedeme i dál. Vítězství a úspěchy si můžeme decentně oslavit, ale při tomto programu se opravdu musíme ihned začít soustředit na nadcházející zápas. Takový program je samozřejmě náročný, ale právě kvůli tomu celý rok trénujeme a vlastně tohle všechno děláme.
O červené kartě pro Angela Preciada
Popravdě jsem to přímo neviděl, ani později na videu, takže bych Angelův zákrok nerad hodnotil. Rozhodčí ale rozhodl jasně, takže to zákrok na červenou musel být. Je to škoda, trenér nás na tyto incidenty upozorňoval, červených karet dostáváme příliš mnoho. Angelo teď navíc hrál ve skvělé formě a vybudoval si určité sebevědomí. Nějakou dobu ho teď budeme postrádat, ale brzy bude zpátky a vezme si z toho ponaučení.

Další novinky