Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyMuži A

Nemáme se za co stydět

Adam Hložek po vypadnutí s Trabzonsporem

Sdílet

Adam Hložek v sedmnácti letech vstřelil na půdě Trabzonsporu svou první pohárovou branku. Od Sparty to ale byla trefa jediná a protože soupeř se trefil dvakrát, do další fáze jsme nepostoupili. Adam byl po utkání hodně zklamaný, výkon mužstva ale podle něj snesl měřítka.

HLOŽEK | Odehráli jsme vyrovnaný zápas

Co rozhodlo zápas v Trabzonu?
Myslím si, že to byl docela vyrovnaný zápas. Věděli jsme, že mají kvalitu, řekli jsme si, že je budeme tlačit presingem po celém hřišti. Bylo to pro nás strašně těžké utkání fyzicky. Škoda, že jsme nenavázali na tu první branku, myslím si, že v tu chvíli jsme je měli trochu na lopatě. Mohli jsme dát vítězný gól a urvat to. Škoda.
Na začátku bylo slyšet hromový pískot pokaždé, když jste byli u míče. Jak si to ze hřiště vnímal?
Člověk se soustředí na fotbal, je v zápalu. Ale když začne čtyřicet tisíc lidí pískat, tak je to samozřejmě slyšet. Nebylo slyšet půl slov. Atmosféra to ale byla krásná, byl to zážitek. Škoda, že jsme neurvali postup.
Dal si nádherný gól, co mi k němu řekneš?
Dostal jsem fantastický balón od Kangy, věděl jsem, že nemám prostor a musím to dát na dva doteky. Všiml jsem si, že brankář je trochu venku, tak jsem se to pokusil zatočit na zadní klacek a hezky to tam zapadlo. Škoda, že pak už to dál nevyšlo.
Hrdinou zápasu byl Florin Nita. Co bys řekl k jeho výkonu?
Florin je na čáře fantastický, to všichni víme. V těžkých chvílích nás umí podržet, nebyl to první takový zápas. To poslední už chytit nemohl, máme standardku, můžeme zahrozit a jenom nabijeme soupeře. To bylo špatné.
Bereš dnešní výkon jako něco, na co se dá navazovat dál?
Víme, že jsme měli vynikajícího soupeře, hrálo se v super atmosféře. Nemáme se za co stydět, podali jsme dobrý výkon. V neděli máme Baník, musíme se od téhle chvíle soustředit na ně a bojovat naplno v lize.

Další novinky