Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
ReportážeMuži B

Rakouská prohra

Béčko prohrálo s Lieferingem 0:2

Sdílet

Rezerva v pátek nastoupila v prostorách akademie RB Salzburg k přípravnému utkání proti FC Liefering, hrajícím druhou rakouskou ligu. Několik desítek diváků vidělo dvě branky a obě skončily ve sparťanské síti. Nejprve se v závěru první půle prosadil Adamu, který doklepl odraženou střelu od tyče a v 66. minutě navýšil vedení domácích Sucic. Svěřenci trenéra Václava Kotala podlehli Lieferingu 0:2.
Sparta nastoupila do utkání se třemi stopery, které na krajích doplňovali Gabriel s Amblerem. Trenér Kotal zařadil do základní jedenáctky i jednoho dorostence. Ve středu záložní řady dostal šanci Pudhorocký. Zároveň na lavičce byl připravený ještě Ryneš, též člen kádru U19.
Na přírodním trávníku si první nadějnější příležitost vytvořili sparťané hnedka zkraje špílu, když se několikrát probíjel po levém křídle Ambler. Obrana Lieferingu byla však pozorná a uhlídala sparťanské střelce. Po čtvrthodině hry si připsal skvělý zákrok Čtvtečka, který zasáhl proti střele po centru z pravé strany a podržel svůj tým. Stoperská trojice Hucek – Piško – Hušek hrála v prvním poločase proti ostrému slunci, které bylo nízko těsně nad vrcholky Alp. Obránci však oslnění v soubojích zvládli a ve spolupráci se Čtvrtečkou dokázali vyřešit nebezpečný závar před vlastní brankou o pár minut později.
Ve 25. minutě se do míče opřel na hranici šestnáctky Flak. Přízemní zakončení nenadělalo Antoschovi problémy. Bezbrankový stav trval až do konce první půle, kdy domácí vybojovali rozehrávku Sparty a odražený míč od tyčky padl přímo pod nohy Adama a ten se zblízka nemýlil – 1:0.
O přestávce provedl trenér Václav Kotal pět změn. Mezi tři tyče se postavil místo Čtvrtečky Kotek a na trávníku přibyly další čtyři nové tváře – Ryneš, Sláma, Prokopec a Radwan. Nově složená jedenáctka zahájila druhou část aktivně. V 50. minutě ostře pálil Ambler. Tečovaný projektil srazil brankář Antosch mimo branku. Největší šanci Sparty měl následně Radwan, který si ve vápně položil hned tři bránící hráče soupeře, ale nejlepší moment pro střelu promeškal a byl dostoupen obránci.
Na druhé straně přišla odpověď ve formě pumelice ze střední vzdálenosti do šibenice. Gólman Kotek však fantastickým zákrokem nepustil míč za svá záda. Ani on však čisté konto nakonec neudržel. V 66. minutě byl Kotek atakován domácím útočníkem a obrán o míč. Sudí zákrok jako faul neviděl a Sucic uklidil míč do odkryté brány – 2:0.
Na závěrečných dvacet minut nastoupili i dva navrátilci z marodky. Po zdravotních problémech naskočil do hry Konopásek a po vleklém zranění oblékl sparťanský dres Turyna. Ani ti však nedokázali zvrátit vývoj zápasu. Béčko Sparty prohrálo v Salzburgu s Lieferingem 0:2.
Komentář trenéra Václava Kotala: „Stejně jako my má Liefering ve svém kádru spoustu mladých hráčů, pro které je to často první setkání s dospělým fotbalem po absolvování místní akademie. Hráči soupeře velmi rychle pracovali s míčem, dokáží během momentu přepnout z defenzivy na ofenzivu a naopak. A to jak při zisku, tak i ztrátě balonu, což nám dělalo problémy. Branku nám z toho však nevstřelili. Inkasovali jsme po vlastních chybách, které Liefering potrestal. Škoda prvního gólu, který jsme dostali po ztrátě v rozehrávce, ale i chybami se učíme. Zároveň je třeba hrát s rizikem proti takovému soupeři, který vysoko napadal a dával nám při rozehrávce minimum prostoru.“
1 / 67
FC Liefering – AC Sparta Praha B 2:0 (1:0)
Branky: 44. Adamu, 66. Sucic.
Liefering: Antosch (70. Schröcker) – Wallison (70. Windhager), Affengruber (70. Oroz), Okoh (70. Gürleyen), Dedic (70. Gazibegovic) – Seiwald (70. Tijani), Sucic (70. Kjaergaard), Pokorny (70. Aigner), Prass (70. Major) – Adamu (70. Bukta), Sesko (70. Anselm)
Sparta B: Čtvrtečka (46. Kotek) – Hucek, Piško, Hušek, Gabriel (46. Sláma), Pudhorocký, Flak (46. Prokopec), Patrák (46. Radwan), Ambler (70. Konopásek), Vácha (46. Ryneš), Dao (70. Turyna).

Další novinky