Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyMuži B

Remíza s Jabloncem

Rezerva neprohrála v Jablonci

Sdílet

Nerozhodně. Sparťanský B-tým vyzval v přípravě další prvoligové mužstvo. Po Slovanu Liberec odehrál tým trenéra Horňáka vyrovnanou partii s Jabloncem a na půdě soupeře remizoval 1:1. V rudém dresu se prosadil z pokutového kopu Pudhorocký.
Sparťany na severu Čechu přivítalo potemnělé počasí – mokro, jemný déšť a mlhavo. Hráči nestačili ani promoknout a už mohli slavit vedoucí branku, protože v sedmnácté vteřině obral Sejk brankáře Hanuše o míč a posunul ho na dobíhajícího Kozáka. Ten však trefil pouze boční síť a domácí trenér Rada si oddychl. Jako by platilo tradiční nedáš dostaneš, protože vzápětí našel v šestnáctce Sparty Pleštil Pilaře, který zblízka překonal Benadu – 1:0.
Svěřenci trenéra Horňáka se z inkasované branky velice rychle oklepali a byli Jablonci rovnocenným soupeřem s množstvím šancí. V první třetině došlo však i k nepříjemnému zranění Bláhy, který po souboji před brankou Jablonce padl k zemi držíc se a dříve zraněné koleno a musel vystřídat. Jeho místo zaujal Tvaroh. Držíme palce, ať jsi v pořádku Blážis!
Letenské zranění spoluhráče nakoplo. Ryneš se prosmýkl po levém křídle a předkládal míč pod sebe, nikdy v rudém ho však nekontaktoval. Záhy se na hranici šestnáctky elegantně otočkou uvolnil Kozák a vypálil. Tvrdá střela však za zády Hanuše neskončila. Do zakončení se pak mladý útočník dostal po prostrčení Šilhartem za obranu. Dobře myšlený oblouček přelétl břevno jen o kousek.
Krátce po změně stran posunul Šimáček opět na Kozáka. Ani tentokrát však na gólmana Jablonce nevyzrál. Oba trenéři během 105 minut dlouhého zápasu několikrát hojně obměnili sestavu a hra tak měla po celou hrací dobu vysoké tempo, které sparťané stíhali i když čelili prvoligovému mančaftu.
Po hodině hry na velkém vápně napřáhl Tvaroh, ale Hrubého mezi třemi tyčemi nijak nevystrašil. V samotném závěru druhé třetiny (hráno 3x35 minut) zahájil Ambler malý slalom skrze obranu do vápna a byl faulován. K pokutovému kopu se postavil Pudhorocký a střelou pod břevno s přehledem zakončil – 1:1.
V poslední části zápasu hrozil Jablonec hlavně z centrů ze strany, pozorná obrana však všechny odvrátila a brankář Tůma ani jednou nemusel sahat pro míč do své sítě. Sparta remizovala s Jabloncem 1:1.
1 / 44
Komentář trenéra Michala Horňáka: „Cenná a velmi příjemná remíza pro náš tým. Nyní se nacházíme v závěrečné části přípravy a toto byl pro nás velký test. Hnedka v první minutě jsme měli dát gól z vyložené příležitosti, ale bohužel a soupeř to ihned potrestal. Kluci se zvedli, vyrovnali a po herní stránce z mého pohledu odehráli velmi dobré a vyrovnané utkání. Spravedlivý výsledek.“  
FK Jablonec – AC Sparta Praha B 1:1
Branky: 1. Pilař – 70. Pudhorocký (pen.)
Jablonec: Hanuš – Holík, Kubista, Zelený, Krob, Hübschman, Pleštil, Pilař, Smejkal, Malínský, Vaníček.
Sparta B: Benada – Bláha, Piško, Gelašvili, Suchomel, Pudhorocký, Šilhart, Okeke, Sejk, Ryneš, Kozák. Připraveni: Tůma – Schánělec, Dudl, Frýdek, Jonáš, Turyna, Červak, Ambler, Tvaroh, Krajinský.

Další novinky