Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyMuži B

Souboj rezerv

Sparťané přivítají Příbram

Sdílet

V šestém kole ČFL čeká tým trenéra Václava první měření sil s rezervním týmem ve skupině A. V neděli (10:15) přicestuje na Strahov 1. FK Příbram B, která je aktuálně na osmém místě tabulky České fotbalové ligy.
V minulém kole Sparta zaváhala na hřišti Karlových Varů, odkud si přivezla pouhý bod po porážce po pokutových kopech (2:1pp) a doma na Strahově tak bude chtít odčinit venkovní zaváhání a držet krok s vedoucím Táborskem, které má před šestým kolem jednobodový náskok právě před letenskými.
Před zápasem proti Příbrami přišla trenérskému štábu B-týmu dobrá zpráva od lékařského týmu, protože do utkání budou připraveni zasáhnout uzdravení záložníci Sláma s Flakem, který naskočil do zápasu naposledy v přípravě. Oproti mači v Karlových Varech jsou zpět z reprezentačního srazu i gólman Kotek a krajní obránce Dudl. Navíc se v týdnu s týmem připravovali dorostenci Adam Karabec či Matyáš Kozák, kteří by mohli být k dispozici.
Naopak mimo zápasovou nominaci jsou zranění Konopásek, Ambler a Tasić s Radwanem, kdy první dva hráči se připravuji individuálně s kondičním trenérem. Kouč Kotal navíc nebude moci využít Daa, který je na reprezentačním srazu Pobřeží Slonoviny.
Rezerva Příbrami je aktuálně na osmém místě ČFL se ziskem sedmi bodů – porazila Motorlet se Štěchovicemi a jeden body vyválčila proti Karlovým Varům. Z posledních dvou zápasů má tým trenéra Petra Janoty tři body – v Táboře podlehla Příbram Táborsku vysoko 0:5, kdy v základní sestavě Táborska nastoupil Václav Penc, hostující ze Sparty a následně doma Příbram porazila Štěchovice 4:0.
Nejlepším střelcem příbramských je Martin Polák se dvěma vstřelenými góly. Prosadil se právě proti Štěchovicím a také proti Motorletu.
„Do zápasu půjdeme s odhodláním odčinit zaváhání z Karlových Varů. Hrajeme na domácí půdě, kde jsme zatím stoprocentní, a věřím, že sérii prodloužíme. Vrátili se reprezentanti a zároveň jsou již zdraví Flak se Slámou. Víme, že proti Příbrami to nebude jednoduché utkání, ale my se o tři body popereme a uděláme vše pro to, aby zůstaly na Strahově,“ okomentoval stav asistent trenéra Luboš Loučka.
1 / 37

Další novinky