Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyWU-15

Starší žákyně se staly mistryněmi republiky

Ve finále zdolaly Slavii na penalty

Sdílet

V neděli odjely starší žákyně se svými rodiči do Hradce Králové na hřiště Nového Hradce, kde se odehrával závěrečný turnaj mistrovství republiky v kategorii starších žákyň.
Podle původní verze měly odehrát se svým soupeřem z Hradce Králové již první utkání, které bylo stanoveno na 10.00. Podle nové zprávy hrály sparťanky až v 11.40.

Děvčata vstoupila do utkání nervózně. V obraně dávala zbytečně prostor pro rychlou útočnici soupeře, která se dostávala do slibných šancí. Celé utkání bylo plné zbytečných soubojů, kvůli kterým se hra často přerušovala a kouskovala.
Ve druhém poločase Sparta zlepšila pohyb, zpřesnila přihrávku a často se dostávala před bránu soupeře. Její střely však končily na výborné brankařce Hradce.
Konečně v 50.minutě se nejlépe orientovala Natálie Šťastná a vstřelila vedoucí branku. Soupeři docházely síly a sparťanky byly lepším týmem. V 68.minutě vítězství Sparty potvrdila po samostatném úniku Radka Hlouchová. Sparta šla do finále!!! Zde je čekal, stejně jako vloni, soupeř ze Slavie.
Na Hradec čekal po 30.minutách odpočinku - souboj o 3.místo
Finále: AC Sparta Praha – SK Slavia Praha  1:1 /PK 5:4/
Na jaře se tyto týmy střetly již potřetí. Dvakrát se podařilo vyhrát Spartě. Od první minuty bylo utkání velmi bojovné. Na obou stranách se hrálo velmi kvalitní utkání v této žákovské kategorii. Slavie hrozila svými rychlými protiútoky.
V bráně Sparty výborně zachytala a svůj tým podržela Natálie Trikalová. Ale i sparťanky měly několik dobrých šancí.
V 16.minutě vystřelila Míša Hamplová z 25.metrů a míč překvapivě skončil ve slávistické bráně. Radost Sparty však trvala pouze 2 minuty. Po chybě obrany zůstala nikým neobsazena Pražienková, která lehce vyrovnala na 1:1.
Do konce utkání se hrál dobrý fotbal se šancemi na obou stranách.  Utkání skončilo zaslouženou remízou. Na oba týmy čekaly pokutové kopy. Vloni v nich byly šťastnější slávistky.
Již první penaltu Trikalová vystihla, ale špatně následně reagovala. V dalších sériích byly ve dvou penaltách nepřesné hráčky Slavie, u Sparty to byla jedna neproměněná penalta. Celé rozhodnutí bylo na Natálii Šťastné, která zachovala klid a rozhodující penaltu proměnila.
Sparta Praha – mistryně republiky pro rok 2018/19
Komentář trenérů: „Závěrečný turnaj je vždy jiný než ligová utkání. I když jsme do finále šli z prvního místa, rozhoduje se až nakonec. V obraně jsme museli udělat nepříjemné změny, protože naše opory se nemohly ze zdravotních důvodů turnaje zúčastnit. Turnaj odehrály i tři hráčky z mladších žákyň, které zahrály velmi dobře. V prvním utkání proti domácímu Hradci jsme nepodali dobrý výkon. Na některé hráčky padla nervozita. Ve hře hráčkám chybělo sebevědomí, pohyb a proměňování šancí. Ale celkové vítězství 2:0 bylo zasloužené. Ve finále bylo utkání velmi dobré kvality. Ujali jsme se vedení šťastnou střelou Hamplové, ale bohužel po chybě v obraně soupeř hned vyrovnal. Jsme rádi, že se nám letos podařily penalty, které rozhodly o našem vítězství. Chceme všem hráčkám poděkovat za jejich přístup a bojovnost v utkáních. Mrzí nás zranění Nelly Kratzmannové.“
Sestava: Trikalová, Bárková, Hamplová, Hlouchová, Koptová, Kratzmannová, Machálková, Matušková, Němcová, Ostrá, Přílepková, Skuhravá, Šťastná, Trachtová, Svobodová, Kožuriková, Machotová, Vondrová

Další novinky