Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyU-14

U14 na turnaji v Chorvatsku čtvrtá

V souboji o bronz jsme nezvládli penalty

Sdílet

Čtrnáctka se během víkendu (13. – 14.8.) zúčastnila kvalitně obsazeného turnaje v Chorvatském Medimurci. Při účasti šestnácti týmů obsadila skvělé 4. místo.
Na 24. ročníku turnaje se představilo 16 klubů z dvanácti zemí, přičemž Sparta byla jediným zástupcem Česka. Kluby byly rozděleny do čtyř skupin po čtyřech. Sparťani se v „béčku“ setkali s anglickou Aston Villou, norským Tromsø IL a chorvatským NK Varaždin.
AC Sparta Praha – NK Varaždin 1:1 (1:1)
Gól: Nespěšný.
AC Sparta Praha – Tromsø IL 4:0 (2:0)
Góly: Bolorbold, Holinka, Kos, Hrdlička.
AC Sparta Praha – Aston Villa FC 3:0 (2:0)
Góly: Holinka, Bolorbold, Hrodek.
V neděli následovaly čtvrtfinále, semifinále a boje o umístění. Na základě rozpisu jsme ve čtvrtfinále vyzvali Dinamo Záhřeb.
Čtvrtfinále:
AC Sparta Praha – GNK Dinamo Záhřeb 1:0 (0:0)
Gól: Švec.
Semifinále:
AC Sparta Praha – PAOK FC 0:3 (0:0)
O 3. místo:
AC Sparta Praha – Legia Varšava 0:0, 6:7 na pen.
Sparta utrpěla jedinou prohru v základním hracím čase v semifinálovém souboji s řeckou Soluní, pozdějším vítězem turnaje. Duel o bronzové umístění musely rozhodnout až pokutové kopy, ve kterých jsme však neuspěli.
Konečné pořadí:
  1. PAOK FC
  2. Standard Lutych
  3. Legia Varšava
  4. AC Sparta Praha
Na turnaji nás reprezentovali tito hráči: Schütz, Mašát – Dresler, Man, Federle, Kubíček, Heisig, Kronberger, Šebrle, Vondrášek, Krejčí, Nespěšný, Bolorbold, Hrdlička, Švec, Kos, Holinka, Hrodek.
Trenér Matyáš Kudela zhodnotil účast svých svěřenců: „Z důvodu absence pěti hráčů jsme do posledního dne nevěděli, zda na turnaj do Chorvatska odcestujeme. Nakonec nás doplnili hráči z kategorie U13 a my jsme na něj mohli odcestovat. Příliš se nám nepovedlo první utkání základní skupiny proti místnímu Varaždinu. Postupně se však výkony mužstva lepšily a v posledním utkání skupiny jsme po výborném výkonu přehráli velmi kvalitní Aston Villu. Ve čtvrtfinále, asi proti nejlepšímu mužstvu, proti kterému jsme na turnaji hráli, Dinamu Záhřeb, kluci podali velmi dobrý týmový výkon a po krásné brance Švece z přímého kopu si vybojovali semifinále. V tom jsme se však chovali v některých situacích až příliš naivně a velmi siloví, často i zákeřní hráči PAOK-u Soluň nás za naši naivitu trestali. Dvakrát z pokutového kopu. Nepodařilo se nám probojovat do finále, ale v našem posledním zápase na turnaji proti Legii Varšava jsme chtěli zabojovat alespoň o bronzové medaile. Příliš sil na to ale hráčům po předchozích dvou utkáních nezbylo. Spíš silou vůle, než předvedenou hrou jsme utkání dotáhli do pokutových kopů, které došly až do deváté série. V té byla přesnější Legia a zaslouženě si vybojovala třetí místo. I přesto chci hráče za prezentaci na turnaji pochválit, v některých okamžicích to nebylo úplně jednoduché.“

Další novinky