Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyMuži A

V semifinále poháru proti Slavii

Čeká nás další venkovní utkání, tentokrát v Edenu

Sdílet

Los semifinále MOL Cupu nebyl ke Spartě ani tentokrát přívětivý a znovu nás poslal na venkovní hřiště. Ve středu 24. dubna tak vyrazíme do Edenu, kde se v rámci 292. derby popereme se Slavií o postup do finále. Zápas se tak odehraje jen deset dní po ligovém derby, které se koná také v Sinobo Stadium.
„Hezký los, derbíčko… Škoda, že nehrajeme doma nebo že to nepočkalo ještě jedno kolo a nerozdáme si to ve finále. Čekají nás tím pádem v závěru sezóny tři derby, to je hodně neobvyklé. Musíme do toho dát všechno,“ říká k losu Dominik Plechatý.
Naráží tak na to, že i v nadstavbové části nás čeká souboj se Slavií a vzhledem k postavení obou týmů v tabulce se i třetí souboj se Slavií na jaře bude hrát v Edenu. To všechno navíc v rozmezí pouhých pár týdnů...
„Když chceš vyhrát pohár, musíš porazit všechny, je jedno kdy zrovna na Slavii narazíme,“ říká bojovně Matěj Hanousek, kterého na jaře čekají první pražská derby. A dá si tedy rovnou tři.
„Těžko říct, jaké to bude, jsem na to zvědavý. Zatím znám jen podještědské derby, které také má svou prestiž. Každopádně tři derby jsou rozhodně lepší, než kdybychom třeba třikrát hráli v Příbrami, se vší úctou. Tohle je pro fanoušky hodně atraktivní,“ přemýšlí Matěj.
„Nečeká nás nic lehkého, ale musíme se s tím poprat a vytěžit z toho co nejvíc. Představa, že nás čekají tři zápasy na Slavii takřka během měsíce je trochu zvláštní. Na každý z nich se budeme muset soustředit zvlášť a jít do každého z nich s čistou hlavou. Bude potřeba využít všechny síly, které v sobě najdeme,“ hodnotí los semifinále a nabitý „derby“ program Lukáš Štetina.

Další novinky