Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyWU-17

WU18: Vítězné derby a první místo

1. liga dorostenek: Sparta - Slavia 2:0

Sdílet

Sparťanské dorostenky v sobotu 6. listopadu přehrály na domácím hřišti Slavii 2:0 a vyhouply se do čela ligy.
První gól utkání padl ve 40. minutě. Před Šťastnou se ve středu pole otevřel volný prostor na střelu, její dalekonosný pokus ještě brankářka Bryscejnová dokázala vyrazit, ale z dorážky se na malém vápně prosadila Ducháčková - 1:0. V 64. minutě aktivní Ducháčková na pravém křídle poslala centr do slávistického vápna, kde dotlačila míč do brány Švíbková - 2:0.  
Slavia na konci otevírala hru, přicházely však jen další šance Sparty. Ducháčková vybídla ke skórování Přílepkovou, ta však mířila těsně mimo. V další šanci byla v poslední minutě Dvořáková, její střelu ale dobrým zákrokem zneškodnila Bryscejnová, která přišla v létě do Slavie právě ze Sparty.  
Sparťanky tak slávistkám oplatily porážku z Horních Měcholup. Hráčky ACS se také dostaly na první místo tabulky. Slavia klesla z první příčky na třetí, druhé je Slovácko. A právě na Slovácku hraje Sparta další kolo příští neděli. 
1. liga dorostenek
AC Sparta Praha - SK Slavia Praha 2:0 (1:0)
Branky: 40. Ducháčková, 64. Švíbková 
Sparta: Kožuriková - Kloudová, Kubíčková, Bárková - Ducháčková, Truxová, Brejšková, Koptová (61. Matušková), Švíbková - Jakubů (74. Přílepková), Šťastná (85. Dvořáková) 
Foto: spartanky.tym.cz

Další novinky