Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeMuži A

Z Teplic vezeme tři body

Sparta vyhrála 1:0

Sdílet

Sparta v Teplicích posedmé v historii české ligy zvítězila. Šancí měla řadu, prakticky celý zápas domácí k ničemu nepustila, góly ale dlouho nepřicházely. Jedinou branku obstaral po přihrávce Dočkala ve velké formě hrající útočník Lukáš Juliš.
Trenér Václav Kotal zůstal věrný rozestavení 3-5-2. Do obranné řady se vrátil uzdravený Ondřej Čelůstka. Kvůli zranění naopak nemohl hrát Dávid Hancko. Trest za vyloučení v minulém kole si odpykával David Pavelka. Na levém kraji obrany nastoupil LK37. Ve středu pole operoval podruhé ve Spartě od úvodních minut Filip Souček.
Sparta měla výborný začátek. Už ve druhé minutě Julda první střelou utkání orazítkoval tyč. Po následném rohu hlavičkoval vedle LK37.
Pěr minut na to Karlsson předložil skvělou přihrávku Vindheimovi na malém vápně, ten ale překopl odkrytou bránu!
Sparta byla po celý první poločas aktivnějším týmem a domácím toho moc nedovolovala. V dalších minutách ovšem chyběly vyložené šance. Za zmínku stojí střely Trávníka a Součka, které ovšem mezi tři tyče nedoputovaly. Následně to ve 23. minutě zkusil z dálky Karlsson, gólman ale jeho pokus v klidu chytil.
Ve 31 minutě přišla další velká šance Sparty! Tentokrát si Karlsson mezi obránci skvěle naběhl na přihrávku Dočkala. Jenže střelu švédského rychlíka dokázal vyrazit gólman Němeček.
Minutu před poločasem Vindheim zkusil najít po pěkné kombinaci Dočkala. Ten se snažil balon trefit patičkou, to se mu ovšem nepovedlo a míč lapil Němeček.
Do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu. To se stalo v této sezoně Spartě jen v duelu s Blanskem.
Čtyři minuty po pauze se Juliš tísněn obráncem řítil na Němečka, ten ale včas vyběhl a sparťanského kanonýra vychytal.
Sparta ve druhé půli dlouho marně dobývala branku Teplic. Domácí svědomitě bránili, sami se ale do útočení moc nehrnuli.
V 65. minutě Sparta rozjela rychlý brejk. Dočkal převzal v náběhu do vápna přihrávku a předložil pak balon před bránou číhajícímu Julišovi, který si s příležitostí věděl rady.
Čtvrt hodiny před koncem šla Sparta do rychlého brejku. Minčev nepředložil ideální balon nabíhajícímu Julišovi, ten přesto míč získal. Následně centroval do vápna na Laca Krejčího. Ten si dle sudího zpracoval míč rukou a z akce nic nebylo.
V závěrečných minutách se Teplice snažily o vyrovnání. V 85. minutě se k zakončení ve vápně dostal Žitný. Jeho pokus mířil mimo bránu. Víc už se nestalo a Sparta tak v Teplicích vyhrála 1:0.
FK Teplice – AC Sparta Praha 0:1 (0:0)
Góly: 65. Juliš. ŽK: Jukl, Radosta – Souček. Rozhodčí: Královec - Moláček, Mokrusch.
Teplice: Němeček – Moulis, Mareček (30. Radosta), Shejbal, Černý – Trubač, Kučera, Jukl, Ljevaković (69. Kováč), Žitný – Mareš.
Sparta: Nita – Plechatý, Čelůstka, LK37 – Vindheim (88. Plavšić), Trávník, Souček, Dočkal, Hanousek (56. Laco Krejčí) – Karlsson (70. Minčev), Juliš.

Další novinky