Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyU-15

U14 a U15 se vrátily z Budějovic se třemi body

Přehled výsledků mládeže

Sdílet

Sparťanské kategorie U14 a U15 nastoupily během týdne na vložené duely 20. kola žákovských soutěží. Nečekalo je však nic lehkého, jelikož se představily v Českých Budějovicích, jejichž oba týmy okupovaly přední příčky ligových tabulek.
U15
SK Dynamo České Budějovice – AC Sparta Praha 2:1 (1:1)
Góly: 7. Cháb, 82. Pavlík – 12. Krejčí.
ŽK: Pavlík (ČB).
Sparta: Mašát – Vosička (46. Forejt), Kubíček, Federle – Šebrle, Vondrášek, Konečný (73. Nespěšný), Heisig – Švec, Krejčí, Kos © (60. Klečar).
Trenér Matyáš Kudela hodnotí duel: „To, že nás čeká těžký soupeř, jsme věděli. V úvodu jsme však k utkání přistoupili až příliš laxně, za což jsme byli zákonitě potrestáni už v 6. minutě. Po obdrženém gólu jsme vše z úvodních minut změnili, což nám rázem pomohlo ke vstřelení branky. I nadále jsme pokračovali ve vysoké aktivitě a dostali se do dvou vyložených šancí, při kterých nám v zakončení chyběl větší klid. Ve druhém poločase se hra přelévala od jedné ke druhé brance. V naši největší šanci v 75. minutě vykopávali obránci soupeře po střele Šebrleho míč z prázdné brány. Naše defenziva však pak v nastaveném čase neodhadla let míče a domácí po samostatném úniku rozhodli o svém vítězství.
Dnes se hrál vyrovnaný zápas ve vysoké intenzitě a se šancemi na obou stranách. Těch vyloženějších jsme měli asi trošku víc my. Bohužel pro nás, domácí byli ve svých příležitostech mnohem údernější. Mrzí mě závěr utkání, ve kterém jsme neudrželi koncentraci až do závěrečného hvizdu rozhodčího a soupeř nás překonal po jednoduchém dlouhém nákopu v posledních vteřinách zápasu. Do té doby byli naši obránci bezchybní. V takovýchto utkáních navíc musíme být mnohem více úspěšní v zakončení. V tom se musíme do příštího zápasu zlepšit.“
U14
SK Dynamo České Budějovice – AC Sparta Praha 1:6 (0:2)
Góly: 1. Tichý, 40. Volf, 49. Hrdlička, 61. Kmeť, 68. Mazyarchuk, 75. Hrodek – 78. Hrdlička (vl.).
Sparta: Hruška – Holoubek, Havrlík, Hrdlička – Klíma (41. Kmeť), Kropík, Holinka, Tichý (52. Schejbal) – Volf (75. Michal), Hrodek ©, Rus (59. Mazyarchuk).
Trenér Tomáš Kabelák hodnotí duel: „Skvěle nám vyšel vstup do utkání, kdy jsme dokázali dorazit naši střelu a dostat se do vedení v první minutě. V průběhu první půle se hrálo aktivně na obou stranách hřiště a k vidění byly šance od obou týmů. My jsme nakonec dokázali soupeři odskočit na rozdíl dvou branek díky z přímému kopu v poslední minutě. Tam jsme možná utkání rozhodli. V druhé půli jsme totiž již dominovali a přidávali branky, jednu i do své sítě. Musím ale smeknout před obrannou řadou, kde jsme se potýkali s velkou řadou absencí, a nakonec jsme ani neinkasovali, a to od týmu s velkou palebnou silou. Celkově to byl obětavý týmový výkon, který slavil úspěch.“

Další novinky