Ligová fotbalová asociaceChance Liga
Reportáže

Výhra nad Shamrockem

Dvoubrankový náskok do odvety druhého předkola

Sdílet

V úvodním zápase druhého předkola Ligy mistrů jsme zvítězili na půdě Shamrocku Rovers 2:0. Do odvety na Letné tak půjdeme s dvoubrankovým náskokem.
Diváci na vyprodaném Tallaght Stadium byli svědky poměrně vyrovnaného úvodu utkání, kdy se sice drželi na míči častěji hráči v rudých dresech, ale k větším šancím se nepropracovali. Po sólo akci Wiesnera se do první příležitosti se dostal ve 26. minutě Tuci. Jeho střelu do protipohybu však Pöhls dokázal pokrýt. Krátce poté však branka mohla padnout i na druhé straně, a to když Farrugia vystihl chybu v rozehrávce. Celou situaci musel včasným blokem hasit Mathias Ross.
Krátce před koncem prvního poločasu se už skóre měnilo. Po efektivním napadání získal míč Imanol García de Albéniz. Jeho střelu sice ještě Pöhls zvládl vyrazit, Birmančević ale poté napálil balon do sítě, a šli jsme tak do šaten s jednogólovým vedením.
Na začátku druhého poločasu jsme pokračovali v tlaku na branku Shamrocku, což vyústilo v několik šancí a nakonec i druhou branku, kterou vstřelil po přesném centru Kuchty aktivní Tomáš Wiesner. O chvíli později už jsme mohli vést o tři branky, ale Haraslín trefil střelou ze střední vzdálenosti pouze brankáře. I díky skvělému zákroku Petera Vindahla v nastaveném čase a následnému pokusu Honohana, jenž skončil pouze vedle sparťanské branky, se už skóre neměnilo.
Shamrock Rovers – AC Sparta Praha 0:2 (0:1)
Branky: 38. Birmančević, 65. Wiesner. ŽK: 79. Burns – 58. Solbakken. Rozhodčí: J. Kooij – P. Inia, M. Kücükerbir. Návštěva: 9684.
Sestava Shamrocku: Pöhls – Cleary, Lopes, Honohan – Hoare, Nugent, O'Neill, Farrugia (66. Burns), Clarke (84. Grace) – Watts, Kenny (66. Greene).
Sestava Sparty: Vindahl – Vitík (46. Sørensen), Ross, Zelený – Wiesner, Laçi (62. Pavelka), Solbakken, García de Albéniz – Tuci (62. Krasniqi), Kuchta (76. Olatunji), Birmančević (46. Haraslín).
AnketaKdo byl hráčem zápasu?
  1. APeter Vindahl
  2. BMartin Vitík
  3. CMathias Ross
  4. DJaroslav Zelený
  5. ETomáš Wiesner
  6. FQazim Laci
  7. GMarkus Solbakken
  8. HImanol García de Albéniz
  9. IIndrit Tuci
  10. JJan Kuchta
  11. KVeljko Birmančević
  12. LAsger Sørensen
  13. MLukáš Haraslín
  14. NVictor Olatunji
  15. ODavid Pavelka
  16. PErmal Krasniqi

Sdílet

    Další novinky