Ligová fotbalová asociaceChance Liga
Reportáže

Tři body ze Zápasu cti

Liberec jsme porazili po gólech Wiesnera a Haraslína

Sdílet

Po reprezentační přestávce jsme se vrátili na ligové trávníky vítězstvím v Zápasu cti proti libereckému Slovanu. Střelecky se prosadili Wiesner a Haraslín, který krátce po svém příchodu na hřiště rozhodl.
Do vedení jsme se dostali v úvodu zápasu. Matěj Ryneš se skvěle uvolnil na levé straně hřiště, narazil si s Indritem Tucim a nacentroval přesně na hlavu Tomáše Wiesnera, který si nabíhal na zadní tyč. S přehledem pak uklidil míč za záda Bačkovského. Zbytek prvního poločasu příliš šancí nenabídl, i přesto jsme mohli zvýšit po sólové akci aktivního Ryneše v 18. minutě. Tentokrát jej ale brankář Slovanu vychytal.
Druhá polovina utkání nabídla ve svém úvodu především několik střídání. V 63. minutě se ale po standardní situaci dostal míč k Purzitidisovi, který tvrdou přízemní střelou vyrovnal. Přibližně o čtvrt hodiny později ale vybídl Suchomel na milimetr přesnou průnikovou přihrávkou Haraslína, a ten zblízka uklidil míč do sítě. Spolupráce střídajících hráčů tak vedla k rozhodující brance, kterou slovenský křídelník vstřelil jen po pár minutách na hřišti. Ze Zápasu cti si připisujeme další tři body do tabulky.
1 / 147
AC Sparta Praha – FC Slovan Liberec 2:1 (1:0)
Góly: 8. Wiesner, 79. Haraslín – 63. Purzitidis. ŽK: 88. Birmančević, 90. Olatunji – 43. Višinský, 77. Zyba, 84. Purzitidis, 90. Preisler. Rozhodčí: D. Starý - K. Hájek, L. Slavíček (A. Trska) VAR: T. Kocourek AVAR: L. Machač. Diváci: 16 746.
Sestava Sparty: Vindahl – Sørensen, Panák, Zelený – Wiesner (66. Suchomel), Kairinen, Sadílek (76. Haraslín), Ryneš – Tuci (46. Birmančević), Rrahmani (83. Solbakken), Krasniqi (76. Olatunji).
Sestava Liberce: Bačkovský – Halinský, Mikula, Pourzitidis – Ghali (56. Icha), Zyba (82. Varfolomejev), Hlavatý, Kayondo (56. Preisler) – Eneme (63. Letenay), Tupta, Višinský (63. Nyarko).
AnketaHlasujte pro hráče utkání:
  1. APeter Vindahl
  2. BAsger Sørensen
  3. CFilip Panák
  4. DJaroslav Zelený
  5. ETomáš Wiesner
  6. FKaan Kairinen
  7. GLukáš Sadílek
  8. HMatěj Ryneš
  9. IIndrit Tuci
  10. JAlbion Rrahmani
  11. KErmal Krasniqi
  12. LVeljko Birmančević
  13. MMartin Suchomel
  14. NVictor Olatunji
  15. OLukáš Haraslín
  16. PMarkus Solbakken

Sdílet

    Další novinky