Ligová fotbalová asociaceChance Liga
Rozhovory

Nebyli jsme nervózní

Střelec první branky o průběhu Zápasu cti

Sdílet

Tomáš Wiesner se vrátil do základní sestavy ve velkém stylu. Hned v úvodu otevřel skóre utkání, kdy hlavou zakončil povedenou akci Matěje Ryneše. Sparťanský odchovanec tak výrazně přispěl k osmému ligovému vítězství v této sezoně.

ŽIVĚ | Tisková konference po zápase s Libercem

O pokřiku „Wiesner do repre“
Už jsem dříve zmiňoval, že se to vždy pěkně poslouchá. Myslím, že každý hráč je rád, když si pro něj fanoušci něco připraví. Jsem za to rád.
O nominaci do reprezentace
Byl jsem pouze mezi náhradníky. Čekal jsem, jestli se mi někdo ozve, ale telefonát nepřišel. Uvidíme, jestli přijde někdy v budoucnu. Snad ano.
O vyrovnání podobností se zápasem proti Sigmě
Už o poločase jsme kladli důraz na to, aby se neopakoval průběh utkání proti Olomouci. Chtěli jsme co nejdříve přidat druhou branku, což se nakonec povedlo. Víme, jakou sílu doma na Letné máme. Nebyli jsme proto příliš nervózní a stále jsme věřili, že vítězný gól dáme.
O zlepšení nálady uvnitř týmu
Vítězství po reprezentační přestávce je vždycky příjemné, protože to většinou není nic snadného. Je ale pravda, že po předchozích zápasech jsme podobný impulz potřebovali. Do Manchesteru se nám pojede o něco lépe.
O tlaku kvůli předchozím ztrátám
Na Spartě jsme neustále pod tlakem. Předešlé porážky se nám samozřejmě nehodily, ale na tlak jsme zvyklí, takže nás to nějak významně neovlivnilo.
O plánech do zápasu s Manchesterem City
Na tenhle zápas se opravdu hodně těším. Konkrétní plán zatím nemám, ale věřím, že si domů odvezeme další dobrý výsledek. Uděláme pro to maximum. Musím ale zopakovat, že na stadion, ale i celé to anglické prostředí se vážně těším.
O spolupráci s Matějem Rynešem
Měli jsme tam dnes dvě situace. Při zápasech o sobě s Rynym víme. Když jeden z nás centruje, druhý vždy zavírá zadní tyč. Já osobně to dělám rád a dnes se to povedlo. Při gólu jsem dokázal jeho povedený centr docela dobře zakončit. Ve druhé situaci míč Sáďa tečoval na přední tyči a kvůli tomu jsem u něj byl o trochu dřív. Nakonec jsem byl rád, že jsem vůbec nějak zakončil.
O timingu a hlavičkování
Nejsem nejvyšší hráč, takže se musím na timing zaměřovat a trénovat ho. Pracuji na něm při trénincích i v posilovně. V hlavičkových soubojích je podle mě správné načasování většinou důležitější než výška.

Sdílet

    Další novinky