Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyMuži A

Cítím se nejlíp za celou svoji kariéru

Jakub Pešek po zápase s Jihlavou

Sdílet

Jakub Pešek po prvním přípravném utkání nové sezony předstoupil před novináře a odpovídal na jejich dotazy. Přepis jeho odpovědí si můžete přečíst v článku níže.
Péšo, jak sis zápas po dlouhé době užil?
Jsem moc šťastný, že jsem mohl naskočit. Byla to opravdu dlouhá doba. Hodně jsem se těšil, byl jsem možná i lehce nervózní. Zápas jsme chtěli vyhrát, což se nám bohužel nepodařilo. Je to ale stále příprava, máme něco v nohách a musíme dále pracovat.
Neměl jsi tedy v úvodu zápasu obavy?
Do zápasu jsem byl nachystaný již delší dobu, návratu jsme ale dávali ještě nějaký čas. Tréninky ovšem podstupuji v plné zátěži, takže jsem žádné obavy neměl. Samozřejmě zápas je úplně něco jiného, do každého souboje jdou všichni na 100 %, na což jsem se hlavně po psychické stránce připravoval a myslím, že jsem to zvládnul.
Jak dlouho bude trvat, než se opět dostaneš do zápasového rytmu?
Myslím, že to bude krátká doba. Spoustu věcí, co teď děláme v tréninku přenášíme do zápasu. Musím být hlavně vždy nachystaný v hlavě, že podám 100% výkon a maximálně pomůžu týmu.
Jak se cítíš po fyzické stránce?
Musím říci, že velice dobře. Popravdě se cítím nejlíp za celou svoji kariéru. Tréninkové dávky zvládám a cítím se opravdu skvěle.
Vnímáš po návratu více konkurenci, která ve Spartě je?
Tým udělal obrovský progres, což je i v tréninku velice znát. Kluci se zlepšili, což je i moje meta. Chci se postupně dostat do formy, ve které jsem byl a svými výkony pomoci Spartě.
Nastoupil jsi po boku několika mladých hráčů, jak se ti s nimi hrálo?
Kluci jsou šikovní a talentovaní, proto tady taky jsou. Nejen každým zápasem, ale i tréninkem, kde si musí zvykat na vysokou náročnost, se učí. Věřím, že jsou budoucností Sparty.
Jedním z nich je i Michal Ševčík. Jak bys zhodnotil vaši dnešní spolupráci?
Hrálo se mi s ním skvěle. Když si totiž Ševa vezme balón, tak má pořád hlavu nahoře, což mě neustále nutí do náběhů, a to mi vyhovuje.
Jak se těšíš do Rakouska?
Čekají nás tam velké zkoušky, budou to těžké zápasy a my se na ně musíme co nejlépe připravit. Každopádně to pro nás budou dobré testy. Doufám, že se nám budou hlavně vyhýbat zranění a že nás čeká úspěšná sezona.

Další novinky