Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyMuži A

Do Sparty se vrací David Pavelka

Odchovanec Sparty přichází z Turecka

Sdílet

Spartě se v závěru transferového okna podařilo dokončit příchod posily, o kterou v průběhu léta velmi usilovala. Rudý dres na sebe znovu obleče náš ochovanec, záložník David Pavelka!
Spartě se podařilo všechny náležitosti příchodu dotáhnout do pondělní půlnoci, kdy končilo přestupové okno. V průběhu úterka pak Sparta čekala na příchod transfer karty z Turecka. Nyní je příchod devětadvacetiletého záložníka dotažený. Do Česka dorazí v závěru týdne a od příštího týdne se pak připojí ke svým novým spoluhráčům.
„Ve Spartě jsem vyrostl, dostal jsem se až do áčka, tam jsem se ale výrazněji neprosadil. Teď chci i sobě dokázat, že na to mám. Tak to mám nastavené, mám obrovskou osobní ambici. Celou kariéru jsem doufal, že by se mi mohlo ještě povést do Sparty vrátit,“ říká s radostí v hlase Pavelka.
David Pavelka fotbalově vyrostl ve Spartě, za kterou stihl odehrát deset ligových zápasů. Mnohem větší porci ligových startů dostal na hostování ve Slovácku a později již jako kmenový hráč ve Slovanu Liberec. Tam se stal kapitánem a ze severu Čech se také probojoval do českého národního týmu.
„Chtěli jsme tým doplnit o jednoho zkušenějšího hráče do defenzivnějších pozic v záloze, kde jsme doteď pracovali s mladými hráči a zástupci střední generace. David má zkušenosti ze zahraničí a z reprezentace, kterými našim mladým hráčům pomůže. Je to vítězný typ a profesionál, takové hráče ve Spartě chceme mít,“ říká k čerstvé posile sportovní ředitel Tomáš Rosický.
Na začátku roku 2016 přestoupil do turecké Kasimpasy, kde působil až doposud. V Turecku odehrál přes sto ligových zápasů a stal se oporou svého týmu. Udržel se také v národním týmu, s nímž v roce 2016 bojoval na mistrovství Evropy ve Francii.
V devětadvaceti letech se nyní David vrací do klubu svého srdce. Vítej ve Spartě, vítej doma!

Další novinky