Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyWU-18

Dorostenky vítězí v Plzni

Dorostenky vítězí 5:2 nad Plzní.

Sdílet

V Plzni se kromě A-týmu dařilo také dorostenkám, které vyhrály 5:2, k vítězství přispěla 3 góly Šubrtová.
Úvod utkání se sparťankám vydařil, po 10 minutách hry vedly o 2 góly, nejdříve proměnila Šubrtová pokutový kop ve 5. minutě a v 10. minutě přidala druhou branku po přihrávce Kadlecové. Plzeň ale dokázala během dvou minut vyrovnat po gólech Belšánové a Štichové. Před poločasovou přestávkou se stav otočil znova ve prospěch Sparty, když si brankářka tečovala míč do vlastní brány. 
Druhý poločas měly sparťanky ve ve své režii. Po několika nebezpečných šancích se v 56. minutě prosadila Kubíčková a uzavřela skóre na 5:2. 
Hodnocení asistenta trenéra, Petra Macka:
Hru jsme měli zcela pod kontrolou, ale po dvou chybách v obraně bylo rázem vyrovnáno. Najednou bylo domácích hráček plné hřiště, ale Kubištová v bráně nás podržela skvělými zákroky. Hrál se rychlý fotbal se šancemi na obou stranách a byla to Sparta, která šla do vedení po hattricku Šubrtové. Před přestávkou po přihrávce aktivní Marcinkové si domácí hráčka tečovala míč do vlastní branky, později se ukázalo, že to byl důležitý gól. Ve druhém poločase po přihrávce Marcinkové skórovala Kubíčková. Kromě zmíněných dvou minut, kdy jsme inkasovali dva góly, a drobných nepřesností jsme hráli celý zápas velmi dobře a ze hřiště se dnes odcházelo s dobrým pocitem.
1.liga dorostenek
FC Viktoria Plzeň - AC Sparta Praha 2:5 (2:4)
Branky: 18’ Belšánová, 21’ Štichová - 5’ 10’ 26’ Šubrtová, 45’ Pančochova (vl.), 56’ Kubíčková
Plzeň: Pančochova - Pavlíčková, Klepsová (72’ Svejkovská), Lukáčová, Maršíková (60’ Vondrovicová), Belšánová (54’ Marcelová), Hermanová, Štichová, Csordas, Polcarová, Gracias (51’ Holubová)
Sparta: Kubištová - Němcová, Marcinková, Krebsová (46’ Hamplová), Kubíčková, Buryánová (67’ Kratzmannová), Mrázková, Sitterová, Šubrtová, Kadlecová, Přílepková (46’ Litvanová)

Další novinky