Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyU-15

Kategorie U15 zvítězila po pokutových kopech

Nejstarší žákovská kategorie zvítězila v duelu s Hradcem Králové po pokutových kopech

Sdílet

V Tréninkovém centru mládeže na Strahově se představila nejstarší sparťanská žákovská kategorie proti svým vrtevníkům z Hradce Králové, jenž se před zápasem nacházel na průběžném prvním místě v tabulce.
Sparťané měli velmi dobrý vstup do zápasu, když během prvních minut dokázali ovládnou hru a předváděli moc pěkné kombinační akce, které vyústili do několika napřesných zakončení a to zejména díky velmi organizované obraně soupeře. Hradec se výrazněji začal projevovat až ke konci prvního poločasu, když několikrát zahrozil ze standartních situací. I přesto ale v první půlce branka nepadla.
Druhá polovina zápasu nabídla oproti první branku hned ze začátku. Bohužel ale do sparťanské sítě. Přesně se do Chloupkovy brány trefil Veselý a poslal tak Hradec do vedení. Sparťané nicméně zápas vyrovnali ve 47. minutě a to po střele Tesaře! Ke konci zápasu měli výraznější šance na rozhodnutí sparťané, ale jejich šance zůstaly nevyužity a zápas tak skončil v základní hrací době výsledkem 1:1.
Rozhodovalo se tedy v pokutových kopech, ve kterých byli naši hráči úspěšnější a získali tak bonusový bod do tabulky!
AC Sparta Praha – FC Hradec Králové 1:1 (0:0)
Branky: 47. Tesař - 42. Veselý
Sestava AC Sparta Praha: Chloupek - Lukášek, Rott, Soukup, Sova (51. Vais), Penxa (51. Drul), Ševínský, Jandovský (51. Vorlíček), Krejčí (21. Čihák), Tesař, Osmáni
Sestava FC Hradec Králové: Rutsch - Tomek, Veselý, Kalina, Jurčenko, Jedlička, Pospíšil, Horák (66. Hampl), Kutík, Konečný, Musil
Zápas zhodnotil hlavní trenér kategorie U15, Michal Vychodil: „V prvním poločase a především v úvodní dvacetiminutovce jsme se prezentovali kvalitním herním projevem. Byli jsme v tlaku, dokázali jsme si vypracovat i nějaká ta zakončení, ale důrazně a hlavně dobře hrající obrana hostů, nás do loženek nepustila. Postupem času se hra vyrovnávala, začalo být rušno i před naší svatyní a v samotném závěru jsme se měli co ohánět zejména při bránění standartek."
„Vstup do druhé části se nám nevydařil. Ve 41. minutě skončil tečovaný přímý kop v naší brance a Hradec pak mohl během následujících minut rozhodnout, ale nezúročil ani jednu ze svých dvou velkých šancí. Vyrovnávacím gólem jsme se zklidnili a zkvalitnili výkon. Stupňovali jsme svou převahu a měli blíže k rozhodnutí zápasu, ale bohužel se to povedlo až v penaltovém rozstřelu."

Další novinky