Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyU-16

Kategorie U16 porazila LASK Linz!

Nejmladší dorostenecká kategorie porazila výběr rakouského Linzu!

Sdílet

Nejmladší dorostenecká kategorie zajížděla o víkendu k přípravnému duelu do rakouského Linzu, kde poměřila své síly s domácím LASKem. Sparťané náročný duel zvládli a svého soupeře porazili!
Sparťané vstoupili do zápasu trochu bojácně a prvních deset minut si zvykali na tempo, které soupeř praktikoval. Nicméně postupem času se s ním srovnali a začali být Linzu zcela plnohodnotným soupeřem. V rámci prvního poločasu oba týmy předvedli své kvality do útoku i obrany a k vidění byl velice zajímavý fotbal! Za Spartu se v rámci prvního poločasu prosadil ve 24. minutě Stárek, nicméně na jeho pokus soupeř našel odpověď a tak se o poločase šlo do kabin za nerozhodnutého stavu 1:1.
Ve druhé části utkání to byli jednoznačně naši chlapci, kteří dřímali otěže zápasu ve svých rukou. Sparťané trpělivou hrou otevírali obranu soupeře a připravovali si šanci za šancí. Bohužel ale měli výrazné problémy s proměňováním vytvořených příležitostí. Už to vypadalo, že se soupeři rozejdou smírně, když se míč ve velké dálce od branky Linzu dostal k Zábranskému, který prudkou střelou ze třiceti metrů poslal, v posledních vteřinách utkání, náš tým do vedení!
Sparta již své vedení uhájila a odvezla si tak z Rakouska vítězství!
LASK Linz - AC Sparta Praha 1:2 (1:1)
Branky AC Sparta Praha: 24. Stárek, 90. Zábranský
Sestava AC Sparta Praha: Ulrich - Konopásek (65. Nguyen), Vydra, Stárek, Kaufman, Zábranský, Škoda, Štěpán, Lehocký (45. Gornický), Michl, Sprinz (49. Walter)
Utkání zhodnotil hlavní trenér kategorie U16, Jakub Hovorka: „Zajímavá zahraniční zkušenost proti silnému soupeři. Po úvodních deseti minutách, kdy jsme přečkali tlak soupeře a adaptovali se na rychlost hry, jsme byli vyrovnaným a v druhém poločase i nebezpečnějším týmem. Vítězný gól byl odměnou za pracovitost kluků, po cele utkání!"
1 / 2

Další novinky