Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
ReportážeMuži A

Krejčí i Krejčí mezi střelci

Sparta vyhrála v Příbrami 3:1 a nadále vede ligu!

Sdílet

Sparta je nadále první v tabulce FORTUNA:LIGY. Výhru v Příbrami vystřelili oba nositelé jména Ladislav Krejčí a Lukáš Juliš, který se s pěti góly osamostatnil na čele tabulky střelců celé ligy. Stý ligový zápas v rudém dresu odehrál Michal Sáček.
Trenér Sparty Václav Kotal tentokrát vsadil na rozestavení se čtyřmi obránci a udělal v sestavě 2 změny. Poprvé spolu nastoupili v základní sestavě oba nositelé jména Ladislav Krejčí. První start v základu v nové sezoně zaznamenal také David Moberg Karlsson.
V 7. minutě LK37 obloučkem hledal za obránci svého jmenovce, k míči měl ale blíže domácí gólman Kočí. Jubilant Sáček si po 11 minutách hry připsal naší první střelu, která ale mířila z dálky jen doprostřed brány.
Ve 24. minutě přišel rychlý brejk Sparty. Sáček zachytil na polovině hřiště přihrávku, poslal balon do běhu Hložkovi, který následně předal Lacovi Krejčímu. Ten na zadní tyči našel Lukáše Juliše, který dopravil míč popáté v sezoně do sítě!
Sparta se bohužel z vedení neradovala dlouho. Už za čtyři minuty Cmiljanović vysunul dopředu Vávru, který prostřelil Milana Heču.
Ve 35. minutě Dočkal z přímého kopu našel hlavu nabíhajícího Čelůstky, ten bohužel netrefil bránu.
Minutu před pauzou Hanousek pláchl na levé straně a těsně před brankovou čárou ještě stačil přihrát. Těsně před Julišem bohužel obrana odklidila na roh. Po něm pálil nad bránu Karlsson.
Do kabin se ale za vyrovnaného stavu nešlo. Krátce před naplněním 45. minuty Karlsson skvělým centrem ve vápně našel Laca Krejčího a ten dal první ligový gól po návratu z Itálie!
Chvíli po svém příchodu Trávník vybojoval míč a předložil ho DMK. Karlsson vypálil z dálky, jeho pokus ale nenašel ani bránu, ani nikoho z nabíhajících spoluhráčů.
Aby to novináři neměli jednoduché, prosadil se také druhý Ladislav Krejčí. Dočkal v 69. minutě našel po rohovém kopu hlavu LK37, který zvýšil na 3:1!
V 90. minutě mohl zvýšit naše vedení po centru Dočkala Ondra Čelůstka, hlavou ale netrefil bránu.
Sparta vyhrála v Příbrami 3:1 a nadále vede FORTUNA:LIGU!
1 / 71
1. FK Příbram – AC Sparta Praha 1:3 (1:2)
Branky: 28. Vávra – 24. Juliš, 45. Laco Krejčí, 69. LK37 Krejčí. ŽK: Pinc. Rozhodčí: Zelinka – Paták, Hájek.
Příbram: Kočí – Nový, Tregler, Kleščík, Cmiljanović – Pilík (73. Boakye), Soldát (85. Budínský), Folprecht, Rezek, Vávra (73. Belej) – Pinc (66. Hájek).
Sparta: Heča – Sáček, Plechatý, Čelůstka, Hanousek – Karlsson (62. Polidar), Dočkal, LK37 Krejčí, Laco Krejčí – Juliš (81. Kozák), Hložek (50. Trávník).

Další novinky