Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
RozhovoryMuži A

Musíme přestat dělat ty samé chyby

Rozhovor s Nicem Stanciem po derby

Sdílet

Nico Stanciu nastoupil do 290. derby jako kapitán Sparty a po jeho přímém kopu se kopala penalta. Díky ní se nám v prvním poločase podařilo otočit vývoj utkání. Ve druhém poločase jsme ale vedení neudrželi a výsledkem je remíza 2:2.
V derby jsme uhráli remízu 2:2. S výsledkem asi spokojený nejsi, viď?
Ne. Nejsem spokojený. Jsem velmi smutný, protože si myslím, že jsme v první půli kontrolovali hru a byli jsme lepší. Po přestávce jsme ale znovu dostali gól ze standardní situace a tím se všechno změnilo.
Slavia vstřelila dva góly po rohovém kopu. Věnovali jste se v přípravě nějak speciálně na bránění těchto situací?
Samozřejmě. Na standardky se připravujeme každý zápas. Nevím, co k tomu říct. Přijde zápas a my dostáváme spoustu branek ze standardních situací. Posledně s Mladou Boleslaví, dneska dva góly. Každý zápas děláme ty samé chyby a je těžké pro nás být na prvních dvou příčkách v tabulce, když děláme takovéto chyby.
Na Slavii i Plzeň ztrácíme 7 bodů. Co to pro nás znamená s ohledem na další průběh ligy?
Je to samozřejmě velká ztráta. Před dvěma týdny to byly čtyři body. Před tím jsme byli dokonce chvíli první. Během krátkého času se ale může všechno změnit. Nesmíme myslet na to, kolik bodů ztrácíme na Slavii. Musíme se zlepšit my sami. Hlavně ve venkovních zápasech, kde se nám nedaří. Musíme postupovat krok za krokem a přestat dělat ty samé chyby. Jinak nemůžeme pomýšlet na to, že budeme hrát o první místo.
1 / 120

Další novinky