Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
ReportážeMuži B

Na úvod remíza

Rezerva remizovala s Varnsdorfem 1:1

Sdílet

Nerozhodně skončilo úvodní utkání sparťanského béčka v Tipsport lize. Tým trenéra Václava Kotala se ujal v patnácté minutě vedení po krásně zahraném přímém kopu Váchy. Mužstva se však nakonec rozešla smírně, protože v poslední minutě proměnil pokutový kop varnsdorfský Breda a srovnal na konečných 1:1.
Rezerva nastoupila do prvního zápasu přípravy ve svých tradičních rudých dresech s jedenáctkou, která v B-týmu působila již na jaře. Spartu vedl do souboje proti Varnsdorfu jako kapitán Lukáš Vácha.
K první střele na straně Sparty se již ve třetí minutě probojoval Ambler, nezakončil však s dostatečnou razancí a míč skončil v rukavicích Vaňáka. O šest minut později si na přihrávku vzduchem za obranu naběhl Dao a měl před sebou pouze gólmana. Střelce z Pobřeží slonoviny na poslední chvíli dostihl jeden z obránců a rozhodil útočníka Sparty, který minul. Při další příležitosti hledal Horák svým centrem z levého křídla některého ze spoluhráčů, ale obrana Varnsdorfu dokázala ofenzivní hráče Sparty pokrýt a míč odvrátila. V 15. minutě byl několik centimetrů před šestnáctkou Varnsdorfu nedovoleně sražen Dao a sudí odpískal volný přímý kop. K míči se postavili Horák a Vácha, takže gólman Vaňák musel počítat, jak se střelou levačkou, tak i pravou. Do střely se nakonec opřel kapitán Sparty a parádně zavěsil do šibenice – 1:0.
Ve 23. minutě neváhal vypálit z dobré pozice Šimáček, ale pouze doprostřed, kde stál připravený Vaňák. Sedm minut před koncem prvního poločasu mohl navýšit náskok letenských Dao, ale ve slibném úniku selhal, když tváří v tvář brankáři přestřelil branku.
Sparta tak vedla po prvních čtyřiceti pěti minutách 1:0 po gólu Lukáše Váchy.
Do druhého poločasu vyslal trenér Kotal druhou jedenáctku, na hřišti nezůstal ani jeden hráč z první části mače. Svůj debut v seniorské kategorii prožili stoper Vitík a záložník Pudhorocký, kteří jsou členy kádru staršího dorostu. První start v rudém dresu si připsal Lukáš Hušek, jehož přestup do Sparty se dokončuje a od anglického Leicesteru má povolení trénovat i hrát utkání.
Hned z kraje druhé půle mohli sparťané odskočit soupeři o dvě branky po šanci Traoreho, ten však nastřelil pouze tyč. Ve skvělé střelecké pozici se o pár minut později ocitl Prokopec, ale ani on nedokázal rozvlnit varnsdorfskou síť. S přibývajícími minutami se čím dál více dostával do hry Varnsdorf, který častěji držel míč na kopačkách a více útočil. Sparťanům se nedařilo držet míč a obrana v rudých dresech byla v poslední třetině utkání pod neustálým tlakem. Nebezpečné situace v šestnáctce však dokázal vždy vyřešit Benada, který měl oproti Kotkovi mnohem více práce. Spartu mohl vysvobodit Prokopec, který pět minut před závěrečným hvizdem sudího Musila unikl obraně Varnsdorfu a osamocen utíkal na Samoela. Krátkou kličku na pravou nohu gólman vystihl a míč lapil. Skóre se nakonec ještě jednou měnilo, ale na druhé straně. V poslední minutě základní hrací doby došlo ve vápně Sparty k faulu a rozhodčí Musil odpískal pokutový kop. Benada sice vystihl směr pokusu, ale na míč nedosáhl. David Breda vyrovnal – 1:1.
Následně sudí odpískal konec utkání a Sparta B se rozešla s druholigovým Varnsdorfem smírně 1:1. V příštím kole se tým trenéra Kotala postaví Mladé Boleslavi, a to v neděli 12. ledna od 13:00 v Mladé Boleslavi.
1 / 65
AC Sparta Praha B – FK Varnsdorf 1:1 (1:0)
Branky: 15. Vácha – 90. Breda z pen. ŽK: Rudnytskyj (VAR). Rozhodčí: Musil – Blažej, Flimmel.
Sparta 1. poločas: Kotek – Gabriel, Piško, Burda, Horák, Vácha, Hucek, Šimáček, Ambler, Patrák, Dao.
Sparta 2. poločas: Benada – Tasić, Vitík, Hušek, Šnajdr, Sláma, Pudhorocký, Traore, Mustedanagić, Flak, Prokopec.
Varnsdorf 1. poločas: Vaňák – Rudnyckyj, Pek, Lehoczki, Zezula, Bláha, Kocourek, Kim, Sládek, D. Novák, Šimon.
Varnsdorf 2. poločas:  Vaňák (66. Samoel), Ondráček, Richter, Houser, Heppner, Novák, Breda, Schön, Bielesz, Barac, Kubista.

Další novinky