Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyŽeny A

Nadstavbová výhra nad Lokomotivou Brno

Třikrát se trefila Anna Šubrtová

Sdílet

Fotbalistky Sparty v nadstavbovém utkání proti Lokomotivě Brno nepřipustily žádné překvapení a čtvrtý celek ligy porazily vysoko 8:0.
Oproti poslednímu utkání se Slavií byly v základní sestavě čtyři změny: od začátku nastoupily Chládeková, Ondrušová, Chang a Šubrtová. A právě posledně jmenovaná útočnice v 7. minutě otevřela skóre - 1:0. 
Ve 12. minutě se hlavičkou prosadila druhá křídelní útočnice Chang – 2:0. Hostující hráčky mohly potrestat špatnou rozehrávku a snížit v 18. minutě Liškovou, ta ale mířila mimo. 
A tak góly opět dávala Sparta. Krajní obránkyně Bartoňová překovala Jílkovou v bráně Brna ve 21. minutě z úhlu a z velké dálky - 3:0. Tlak sparťanek pokračoval dál, šly si jednoznačně za vítězstvím a otázkou byla již jen výše skóre. Ve 23. minutě skórovala Ondrušová, další nováček v sestavě - 4:0. 
V závěru první půle byla v úniku hostující Malatová, ale Chládeková dobře vyběhla a míč za svá záda nepustila. Na druhé straně si po rohovém kopu daly Brňanky vlastní gól a po něm rozhodčí odpískala poločas, který tak skončil pětibrankovým rozdílem.  
Po změně stran se výstavní ranou zpoza vápna do šibenice prosadila Šubrtová - 6:0. Ta samá hráčka následně postupovala na bránu Brna a chladnokrevně zakončila po zemi na zadní tyč mimo dosah vyběhnuté brankářky, čímž zkompletovala svůj hattrick - 7:0. 
Chlastáková ve druhé půli trefila tyčku, ale chuť si spravila v 86. minutě, kdy již po průnikové přihrávce od Bartoňové mířila přesně - 8:0. 
"Poslední dobou jsem se nemohla trefit, tak jsem moc ráda, že jsem to dnes prolomila. Celý zápas jsme se snažily udržet vysokou aktivitu. To se nám vrátilo v podobě hezkých akcí a osmi gólů,” řekla po utkání Anna Šubrtová. “Samozřejmě se zápas neobešel bez chyb, na kterých musíme pracovat. Zbylá utkání sezóny musíme navázat na tuto aktivitu," dodala 19letá útočnice. 
1. liga žen 2021/22, nadstavba o titul 
AC Sparta Praha – Lokomotiva Brno Horní Heršpice 8:0 (5:0) 
Branky: 7, 49., 51. Šubrtová, 12. Chang, 21. Bartoňová, 23. Ondrušová, 44. Jílková vlastní, 86. Chlastáková 
Sparta: Chládeková - Chlastáková, Bertholdová, Pochmanová, Bartoňová - Sonntagová, Kotrčová, Ondrušová (64. Kavalová) - Šubrtová (64. Křivská), Cvrčková (46. Koubová), Chang (64. Paulenová) 
V dalším kole nadstavby jedou sparťanky na Slovácko. Výkop je v neděli 1. května ve 14:00 na Městském fotbalovém stadionu Miroslava Valenty. 

Další novinky