Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyŽeny A

Po dvanácté ve finále poháru žen

Sparta - Liberec 7:1

Sdílet

Sparta si v pátek 29. března večer dokázala poradit na svém hřišti na Strahově s libereckým Slovanem poměrem 7:1. Díky tomu si zajistila po dvanácté v řadě postup do finále Poháru FAČR, kde ještě nikdy v historii nechyběla.
Ve třetí minutě Lucie Martínková z pravé strany odcentrovala do vápna, liberecká obrana míč nedokázala odvrátit, ten se tak dostal k Mikolajové a ta našla Burkenroad, která otevřela skóre - 1:0! Ve 14. minutě se hlavičkou na malém vápně prosadila Irena Martínková - 2:0! Po dalším průniku Lucie Martínkové z pravé strany zvýšila na 3:0 Burkenroad.

V dresu Liberce nastoupily dvě kmenové hráčky Sparty. A obě byly v závěru poločasu hodně vidět. Nejprve v 39. minutě Křivská v úniku přehodila domácí brankářku Vaníčkovou a snížila stav na 3:1. Na to odpověděla famózním únikem Lucie Martínková - utekla úplně všem a v poslední chvíli ve skluzu přihrála své sestře Ireně - 4:1.

Následně musela střídat liberecká brankářka Zuchová, ta se zranila v předchozím souboji s Nepokojovou a nemohla pokračovat ve hře. Slovan však neměl náhradní brankářku, do brány se tak přesunula stoperka Necidová. Liberec byl v závěru poločasu aktivní, v nastavení se dostal do několika šancí, tu největší měla znovu Křivská, Vaníčková ji ale vychytala.

V 63. minutě Kylie Strom zahrávala roh, následovala skrumáž ve vápně Liberce, kde se nejlépe zorientovala Lucie Martínková - 5:1. Další rohový kop od Kylie Strom Necidové vypadl z rukavic přímo k nohám Lucie Martínkové, která pohodlně zvýšila na 6:1. A deset minut před koncem dosáhla útočnice Martínková hattricku, když se prosadila střelou po zemi přesně k tyči - 7:1.

Ve druhé semifinálové dvojici se v sobotu utká Slavia s Lokomotivou Brno. Dějiště finálového utkání zatím není určeno.

Pozápasový rozhovor s hlavní trenérem Peterem Bartalským čtěte zde.

Semifinále Poháru FAČR
AC Sparta Praha - FC Slovan Liberec 7:1 (4:1)

Branky: 63., 73., 80. L. Martínková, 3., 27. Burkenroad, 14., 44. I. Martínková - 39. Křivská
Diváci: 50

Sparta: Vaníčková - Odehnalová, Bertholdová (73. Heap), Vyštejnová - Nepokojová, Mikolajová (80. Pochmanová), I. Martínková, Bužková (63. Sonntagová), Strom - Burkenroad (80. Stašková), L. Martínková
Liberec: Zuchová (45.+2. Němečková) - Tůmová, Bohatová, Necidová, Dlouhá (82. Folprechtová) - Černá (57. Hrtánková), Čiperová, Šušolová (73. Lacková), Chapska (57. Kopčová) - Kožárová, Křivská

Další novinky