Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyMuži A

Pulkrabův hattrick a výhra 5:1!

Sparta v posledním domácím zápase roku porazila Bohemku

Sdílet

Poslední předvánoční domácí zápas byl jako už tradičně spojen s projektem Sparta NADOBRO. A Sparta rozdávala radost také na hřišti, když porazila Bohemians 5:1! Hattrickem se zaskvěl Matěj Pulkrab!
Trenér Sparty Pavel Vrba udělal oproti utkání s Brøndby v sestavě jedinou změnu. Místo Filipa Součka nastoupil kapitán Bořek Dočkal. Ze zdravotních důvodů nemohli naskočit Sáček, Gabriel, Juliš, Čelůstka, Højer a kvůli nemoci i DMK.
Sparta byla od začátku zápasu aktivní. V 6. minutě Haraslín poslal krásný balon vzduchem do vápna. Míč si našel nabíhající Pešek a vypálil. Le Giang ovšem dokázal vyrazil balon na roh.
Za dvě minuty byl dvakrát v akci Haraslín. Nejprve jeho bombu na bližší tyč vyrazil Le Giang. Následně Šulo nezakroutil balon do šibenice, ale těsně nad.
Ve 13. minutě Hancko centrem na malé vápno našel hlavu Pulkraba, ten ve složité pozici netrefil.
Za dvě minuty Hancko poblíž brankové čáry přihrál Pulkrabovi před prázdnou bránu a ten si poradil. Matěj tak dal gól už ve třetím ligovém zápase v řadě.
Po půlhodině hry měli poprvé výrazně zahrozila Bohemka. Po centu Köstla hlavičkoval ve vápně Nový a trefil břevno!
Pak přišla smrtící tříminutovka! Nejprve ve 41. minutě Hložek narýsoval skvělou přihrávku mezi obránce, Pulkrab šel sám a trefil se podruhé.
Za minutu si Pešek skvěle zpracoval dlouhý balon, předložil ho Hložkovi, který ještě posunul na střed vápna na Pulkraba, který střelou k tyči završil hattrick!
A ještě nebyl konec poločasu! Pešek vrátil balon do vápna Pavelkovi, který ho počtvrté poslal do sítě! Sparta tak šla do kabin za stavu 4:0.
Tři minuty po pauze se Klokani chvíli darovali z gólu, jenže sudí zásah Nového zrušil kvůli ofsajdu.
V 54. minutě si Hložek připsal třetí asistenci! Tentokrát skvěle přiklepl ve vápně Hanckovi, který poslal balon k levé tyči – 5:0!
Dvacet minut před koncem to Dočkal zkusil z hranice vápna, přestřelil ale zařízení.
V nastavení snížil hostující Květ. Víc už se nestalo a Sparta tak porazila v posledním domácím zápase roku Bohemku 5:1. Pod trenérem Pavlem Vrbou tak v kalendářním roce 2021 doma v lize ani jednou neprohrála. Z 18 zápasů jich na Letné vyhrála hned 17!
1 / 82
AC Sparta Praha – Bohemians Praha 1905 5:1 (4:0)
Góly: 15., 40. a 42. Pulkrab, 44. Pavelka, 54. Hancko – 90.+1 Květ. ŽK: Köstl. Rozhodčí: Orel – Hájek, Kříž. Diváci: 1 000.
Sparta: Holec – Wiesner, Panák, LK37 (59. Vitík), Hancko – Pešek (59. Laco Krejčí), Pavelka (72. Souček), Dočkal, Hložek (72. Karabec), Haraslín – Pulkrab (81. Minčev).
Bohemians: Le Giang – Dostál (66. Fulnek), Vondra, Köstl, Nový – Hronek (46. Bartek), Jindřišek, Květ, Kovařík (46. Novák) – Chramosta (81. Necid), Puškáč (72. Koubek).

Další novinky