Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyMuži A

Qazim Laci sparťanem

Spartu posílí reprezentant Albánie

Sdílet

Do Sparty přestupuje šestadvacetiletý albánský reprezentant Qazim Laci, který na Letnou míří z francouzské Ligue1, kde oblékal dres AC Ajaccio. S klubem podepsal víceletý kontrakt.

NOVÁ POSILA | QAZIM LACI

„Příchodem Qazima získáváme středního záložníka, který svou odlišnou typologií výborně doplní naši stávající středovou řadu a trenérovi dá širokou škálu možností v ose mužstva. Reprezentant své země, který je zvyklý na fyzicky náročné zápasy ze dvou nejvyšších francouzských soutěží. Je technicky vybavený, dokáže měnit tempo hry, zrychlovat ji a i z hloubky pole se dostat do soupeřova vápna. Dobře dostupuje a má vítěznou mentalitu,“ uvedl sportovní ředitel ACS Tomáš Rosický.
Qazim Laci se narodil v Albánii, ale v mládí se přestěhoval do Řecka. Svou kariéru začal v akademii Olympiakosu. V jeho barvách zapsal také 17 startů v mládežnické Lize mistrů. Nejvíce na sebe v této soutěži upozornil v ročníku 2014/15, kdy v sedmi zápasech vstřelil čtyři góly, z toho dva do sítě Juventusu, a přidal dvě asistence. 
Šikovný středopolař působil od sezony 2017/18 ve Francii, kde oblékal dres AC Ajaccio, s kterým před aktuální sezonou postoupil do Ligue1. O patro níž odehrál 137 ligových zápasů, ve kterých vstřelil 10 gólů a přidal osm asistencí. V nejvyšší soutěži letos zapsal devět startů, ten poslední ve středu 28. prosince, kdy byl u vítězství nad Angers.
Před dvěma roky Laci debutoval v národním týmu Albánie, za který od té doby odehrál 20 zápasů a vstřelil jeden gól. Předtím prošel také albánskými mládežnickými výběry.
Ať se ti v rudém dresu daří, Qazime!

Další novinky