Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyMuži A

Sparťané na srazech reprezentací

Deset sparťanů odcestovalo na reprezentační srazy

Sdílet

Na srazy reprezentací svých zemí se vydalo hned deset sparťanských fotbalistů. Ke stálicím se tentokrát přidal i kapitán Josef Šural.
Českou reprezentaci čekají v Lize národů dva venkovní zápasy. 13. října se utká se Slovenskem a o tři dny později s Ukrajinou. Jaroslav Šilhavý, nový trenér národního mužstva, do svého výběru zařadil i sparťanského kapitána Josefa Šurala. Mezi náhradníky figuroval Martin Frýdek.
Kouč české jednadvacítky Vítězslav Lavička povolal pět sparťanů. Do posledních zápasů kvalifikace o mistrovství Evropy 2019 s Běloruskem a Moldavskem pravděpodobně zasáhnou Michal Sáček, Tomáš Wiesner, Matěj Pulkrab a také Jiří Kulhánek s Vojtěchem Vorlem, kteří působí na hostováních na Slovensku.
Lvíčata už ale o postup na elitní turnaj nehrají. “Ztratili jsme sice šanci na postup, ale nic se nemění na naší motivaci. Reprezentace znamená čest a poslední zápasy chceme zvládnout i kvůli koeficientu,“ řekl na nominační tiskové konferenci trenér Lavička.
V Rumunské reprezentaci nechybí Nicolae Stanciu, Alexandru Chipciu a Florin Nita. Jejich tým odehraje dvě utkání v Lize národů. 11. října se představí v Litvě a 14. října doma proti Srbsku.
Do výběru Bosny a Hercegoviny byl opět povolán Eldar Ćivić, který se bude se svými spoluhráči připravovat na přátelské utkání proti Turecku (11. října.) a následně na Ligu národů, kde změří síly se Severním Irskem (14. října).

Další novinky