Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
RozhovoryMuži A

Špatným výběrem místa se dostáváme pod tlak

Trenér Sparty Václav Kotal po prohře na AC Milán

Sdílet

Trenér Václav Kotal po utkání s AC Milán promluvil do kamery Sparta TV o důvodech, proč Sparta neuspěla. Na rozhovor s trenérem se můžete podívat na videu nebo si přečíst přepis.

KOTAL | Špatný výber místa nás dostával pod tlak

Trenére, jak byste zhodnotil zápas s AC Milán?
Bylo to pro nás další setkání se špičkovým evropským fotbalem a skončilo to stejným rozdílem jako s Lille. To znamená porážkou o tři góly. Mohlo to být i horší. Naštěstí Ibrahimović nedal penaltu. Opět se ukázalo to, co se neustále snažíme dělat. To znamená vysvětlovat hráčům, že základem, pokud chci hrát dopředu, je kvalitní výběr místa. My jsme většinu míčů v prvním poločase přebírali u vlastní branky a kombinovali místo dopředu dozadu. To samozřejmě s takhle silným soupeřem nemůže vést k úspěchu.
Jak moc mrzí první inkasovaný gól?
Já se k tomu už nechci vracet. To je stejné hodnocení jako s Lille. Jestliže chcete hrát na této úrovni, nemůžete udělat podobné chyby. Pořád se opakujeme. To je zbytečné. Musíte se zeptat hráčů, proč ty chyby dělají. Já pro to vysvětlení nemám.
Utkání se hrálo bez diváků na prázdném San Siro. Jak jste to vnímal ze svého pohledu?
Atmosféra bez diváků je vždycky špatná. Na druhou stranu můžete dávat pokyny hráčům. V prvním poločase si myslím, že jsme dobře poradili Sáčkovi. Vlastním špatným výběrem místa dostáváme sami sebe pod tlak. To je náš největší problém.

Další novinky