Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyMuži A

„Velmi těžký soupeř,“ shodují se sparťani

Ohlasy na dvojutkání s Trabzonsporem ve 3. předkole Evropské ligy

Sdílet

Spartu čeká dvojzápas s tureckým Trabzonsporem ve 3. předkole Evropské ligy. Po pondělním losu jsme se zeptali trenéra Václava Jílka, Matěje Hanouska a Davida Bičíka, co na našeho protivníka říkají.
„Z mého pohledu nás čeká jeden z vůbec nejobtížnějších soupeřů, který v osudí byl. O jeho kvalitě dostatečně vypovídá umístění z minulého ligového ročníku, kdy obsadil čtvrtou příčku. Do posledního kola bojoval s prvními třemi týmy o zisk tureckého ligového titulu,“ zhodnotil po losu soupeře trenér Václav Jílek.
Ze současného kádru Sparty působili v Turecku Semih Kaya, Bořek Dočkal a brankář David Bičík „Je to velmi těžký soupeř. Nečekám vůbec nic lehkého, do posledních kol hráli o titul. Věřím ale, že to zvládneme,“ říká golman Sparty, který v zemi půlměsíce účinkoval v letech 2013–2014. „Už tehdy hráli špičku turecké ligy. Byly to hodně těžké zápasy. V týmu byli turečtí reprezentanti, ale i Češi a Slováci,“ připomněl David Bičík fakt, že v tureckém celku působili v minulosti například bývalí sparťani Marek Čech, Tomáš Jun nebo Juraj Kucka.
„Zajímavostí je, že se potkáme s českým reprezentantem Filipem Novákem. V tuto chvíli nás čeká období shánění dostatečného počtu informací, abychom si udělali dokonalý obrázek o soupeři z důvodu, že ligová soutěž v Turecku začíná až v polovině srpna. Z tohoto pohledu je pro nás obtížnější soupeře přečíst,“ dodal trenér Jílek.
„Je to asi nejtěžší možný soupeř. Pokud ale chceme hrát Evropskou ligu, musíme porazit každého. Uděláme pro to všechno,“ říká před dvojzápasem s Trabzonsporem Matěj Hanousek.

Další novinky