Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
ReportážeŽeny A

Vítězství na Slovácku

A-tým žen veze ze Slovácka 3 body.

Sdílet

Ve svátečním posledním ligovém zápase sparťanky zvítězily 4:1 nad domácím Slováckem. První branku utkání vstřelila už ve 3. minutě Eliška Sonntagová. Ve 30. minutě vedla Sparta 2:0 po centru Lucie Martínkové. Do konce prvního poločasu přispěla gólem Cvrčková. Druhý poločas byl gólově vyrovnaný, v 79. minutě se poprvé prosadilo Slovácko zásluhou Strožové a v 85. minutě završila utkání Radová.
Sparťanky vstoupily do utkání rychlým gólem Sonntagové, která se dokázala prosadit už ve 3. minutě z dorážky v malém vápně. Celý první poločas se nesl ve velké aktivitě ze strany Sparty. Po půlhodině hry si připsaly sparťanky další gól, když po autovém vhazování centrovala Lucie Martínková a brankářka Růžičková neudržela míč a srazila si ho do brány. Do konce poločasu zvýšila na 3:0 Cvrčková po individuálním průniku do pokutového území. 
Ve druhém poločase si vytvořilo Slovácko několik příležitostí, jednu dokázala využít Strožová  a snížila tak třígólový náskok Sparty. Hráčky Slovácka se ale neradovaly dlouho, protože v 85. minutě se prosadila Radová střelou na zadní tyč.
Sparťanky ukončují podzimní část sezóny s 27 body a jsou tak na druhém místě za svými pražskými rivalkami. Před zimní přestávkou je ještě čeká pohárové utkání s FC Praha, které se odehraje v neděli 24. 11. 
1 / 14
1.liga žen
1.FC Slovácko - AC Sparta Praha 1:4 (0:3)
Branky: 3’ Sonntagová, 30’ Růžičková (vl.), 39’ Cvrčková, 85’ Radová - 79’ Strožová
Slovácko: Růžičková - Psotková (57’ Illéšová), Klímová, Pěčková (57’ Waltrová), Bielikova, Krejčířová, Stařinská (79’ Janíková), Sedláčiková, Molková (79’ Janků), Šperová, Příkaská (57’ Strožová)
Sparta: Dorsey - Odehnalová (46’ Kotrčová), Bertholdová, Simpson (57’ Kavalová) - Sonntagová (46’ Radová), Pleuler (63’ Pleuler), Pochmanová, Burkenroad, Solomou - Cvrčková (63’ Křivská), Martínková L.

Další novinky