Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
ReportážeMuži A

Z Olomouce jedeme bez bodu

Sparta na hřišti Sigmy prohrála 0:1

Sdílet

Po porážce v Plzni Sparta nezvládla ani druhý venkovní duel v řadě a na Hané po brance Nešpora podlehla Sigmě Olomouc 0:1.
Trenér Zdeněk Ščasný udělal oproti utkání v Plzni jednu vynucenou změnu – vykartovaného Stancia nahradil v základní sestavě Sáček.
Sparta vůbec nezačala špatně, ve třetí minutě si vynutila závar v pokutovém území soupeře a div že se netrefila. Jenže Kayova střela neprošla, Frýdka vychytal Buchta a Kangův pokus opět zastavila domácí obrana.
Touto šancí se na dlouho zastavil zajímavý fotbal z obou stran a na hřišti se víc bojovalo, než kombinovalo.
Další zajímavý okamžik tak přišel až ve 34. minutě, bohužel nás vůbec nepotěšil. Houska vystřelil zpoza vápna a jeho pokus ztečoval mimo Nitův dosah Nešpor. Sigma tak šla do vedení 1:0.
Od inkasované branky do konce prvního poločasu byla Sparta jako opařená. Sigma z toho vytěžila několik střel a jednu tutovku. Tu měl Nešpor, který po vyběhnutí Nity a přihrávce Falty zakončoval do odkryté brány, na poslední chvíli mu ale jeden ze sparťanů zblokoval jeho střelu.
Do kabiny šli sparťanští fotbalisté v hodně pochmurné náladě a také s jednogólovou ztrátou.
1 / 51
Druhý poločas začal aktivně z pohledu Sparty a po rohu a následné kombinaci se dostal k hlavičce Radaković. Branku ale minul.
Sparta výrazně víc držela míč a snažila se o vyrovnání. Šance ale nepřicházely. Až v 62. minutě to zpoza vápna zkusil Kanga, Buchta vyrazil.
Prakticky vzápětí se k pokusu z úhlu dostal Frýdek, jeho prudkou ránu opět vyrazil pozorný Buchta.
Dvacet minut před koncem mohla jít Sigma do dvougolového vedení, po chybě Costy se ke střele z deseti metrů dostal Plšek. Jeho pokus ale vyrazil výborný Nita.
V 85. minutě centroval do vápna Chipciu, ale ani  tentokrát z toho pro Spartu nic nebylo, míč poslal vedle branky Pulkrab.
Vzápětí přišla obrovská příležitost na vyrovnání. Kanga vyslal do sóla Golgola, ten ale v souboji kdo s koho s Buchtou neuspěl, olomoucký brankář ho vychytal.
SK Sigma Olomouc AC Sparta Praha   1:0 (1:0)
Góly: 35. Nešpor  ŽK: Houska, Zahradíček – Costa, Šural, Kanga  Rozhodčí: Paták – Vlasjuk, Machálek  Diváci: 7259
Sigma: Buchta – Sladký, Štěrba, Jemelka, Vepřek – Kalvach – Zahradníček (73. Pilař), Houska, Plíšek (88. Polom), Falta – Nešpor (69. Yunis)
Sparta: Nita – Chipciu, Kaya, Radaković, Costa – Sáček (46. Vatajelu), Kanga, Frýdek, Plavšić (76. Golgol) – Šural, Tetteh (59. Pulkrab)

Další novinky