Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyU-9

U9 ovládla X games

Na mezinárodním turnaji startovalo 36 týmů

Sdílet

Sobota 2. září patřila mezinárodnímu turnaji X games v Dolní Bečvě, který byl určen pro kategorii U9. Zúčastnilo se ho 36 týmů včetně dvou sparťanských. Naši kluci si celou akci podmanili a obsadili 1. a 2. místo.
36 celků z více zemí se začátkem září přesunulo do okresu Vsetín, kde je čekala velká fotbalová akce. Sparťani na ní měli dvojnásobné zastoupení, protože naše devítka se rozdělila na dvě party.
Sparta „rudá“: Girman, Hotar, Ducár, Sléza, Topinka, Brosch, Dolní, Magomedov.
Základní skupina:
AC Sparta Praha – SK Hanácká Slavia Kroměříž 7:0
AC Sparta Praha – MFK Skalica „B“ 15:0
AC Sparta Praha – VFA „B“ 9:1
AC Sparta Praha – ŠK Slovan Bratislava 5:2
AC Sparta Praha – KKS Spojnia Zebrzydowice 7:1
V pěti soubojích základní fáze jsme dosáhli pěti výher při jasném skóre 43:4. Na naše kluky tak čekala finálová skupina.
Finálová skupina:
AC Sparta Praha – SK Slavia Praha 7:1
AC Sparta Praha – AS Trenčín 2:2
AC Sparta Praha „rudá“ – AC Sparta Praha „bílá“ 3:0
AC Sparta Praha – 1.FC Slovácko 12:1
AC Sparta Praha – Ferencváros 5:5
Sparťanům se dařilo i v závěru turnaje, ve kterém dosáhli bilance 3 výhry a 2 remízy a turnajem tak prošli bez jediné prohry. Na celkový triumf to ale nestačilo a „rudý“ tím obsadil 2. místo.
Sparta „bílá“: Pavlica, Jebbiou, Pařík, Kasík, Aouichaoui, Kačena, Wagenknecht, Fafek.
Základní skupina:
AC Sparta Praha – FK Hodonín 8:3
AC Sparta Praha – VFA „A“ 9:4
AC Sparta Praha – SK Sigma Olomouc 9:1
AC Sparta Praha – FC Zlín 3:3
AC Sparta Praha – AT Gliwice 13:1
Skupinou prošli sparťané bez výraznějších problémů. Jediné výsledkové zaváhání přišlo se Zlínem, kdy si týmy podělily body po remíze 3:3. Následovala tak účast ve skupině o celkové prvenství.
Finálová skupina:
AC Sparta Praha – SK Slavia Praha 6:1
AC Sparta Praha – Ferencváros 4:2
AC Sparta Praha – 1.FC Slovácko 9:0
AC Sparta Praha „bílá“ – AC Sparta Prah „rudá“ 0:3
AC Sparta Praha – AS Trenčín 5:3
Kluci si v této fázi počínali velmi dobře a jediné zakopnutí v ní jim připravil druhý sparťanský výběr. „Bílí“ sparťani získali 12 bodů a finálovou skupinu zakončili v jejím čele o jeden bod právě před druhou partou ACS.
Trenér Adam Novotný hodnotí turnaj: „Sobotní turnaj X games ve vzdálené Dolní Bečvě jsme i přes dlouhou cestu zvládli na výbornou. Oba týmy se nám dostaly ze základních skupin z prvního místa do mistrovské skupiny, kde se vzájemně utkaly o 1. a 2. místo. Tohoto umístění si velice vážíme. Konkurence 36ti mezinárodních soupeřů byla obrovská. Porazili jsme týmy jako AS Trenčín, Slovan Bratislava, Ferencváros a v obou zápasech i Slávii. 
Další den jsme odehráli ještě miniturnaj se Žilinou, Sigmou Olomouc, Slávií, Opavou a tamními týmy, jako byly Zubří, Rožnov a Valašské Meziříčí. Poslední tři zmínění nastoupily s kategorií U11. Oba naše týmy ani zde nepoznaly chuť porážky.“
Foto: Facebook Bla Bla Jan

Další novinky