Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA

Nový domácí dres pro sezonu 24/25 už nyní v prodeji!

NovinkyU-12

U12 se neztratila na Budapest Youth Cupu

Naši kluci obsadili 8. místo v konkurenci 36 týmů

Sdílet

Od pátku 20. do neděle 22. října se v Budapešti konal velký mezinárodní turnaj pod názvem Budapest Youth Cup. Na velmi dobře obsazené akci se představilo celkem 36 týmů a sparťané mezi nimi zanechali dobrý dojem. Výsledkem toho bylo skvělé 8. místo.
Turnaj v hlavním městě Maďarska hostil 36 mužstev ze čtrnácti zemí. Zastoupení zde měly týmy z Itálie, Nizozemska, Belgie, Česka, Polska, Rakouska, Slovenska, Rumunska, Chorvatska, Bulharska, Slovinska, Černé Hory, Ukrajiny a Maďarska.
Celky byly rozděleny do čtyř skupin. V první fázi turnaje jsme narazili na soupeře z Maďarska, Slovenska a Slovinska. Zápasy se hrály formou 8+1 na 1x20 minut.
Základní skupina:
AC Sparta Praha – Puskás LA 3:0
AC Sparta Praha – AS Trenčín 1:0
AC Sparta Praha – Újpest FC 1:1
AC Sparta Praha – Honvéd Budapešť FC 2:1
AC Sparta Praha – NK Nafta Lendava 1:0
AC Sparta Praha – ŠK Slovan Bratislava 0:1
Ze základních skupin týmy následně postupovaly podle postavení v tabulkách do Ligy mistrů, Evropské ligy a Evropské konferenční ligy. Sparťané dosáhli bilance 4 výhry, 1 remíza a 1 prohra při skóre 8:3 a zajistili si místo v nejvyšší nasazené skupině mezi nejlepší dvanáctkou turnaje.
Liga mistrů:
AC Sparta Praha – MTK Budapešť 0:1
AC Sparta Praha – Beniaminek Profbud Krosno 0:0
AC Sparta Praha – FK Csikszereda 0:0
AC Sparta Praha – ŠK Slovan Bratislava 2:1
AC Sparta Praha – Dinamo Záhřeb 0:1
AC Sparta Praha – Vasas Kubala Akadémia 0:2
AC Sparta Praha – FK Drezga 2:0
AC Sparta Praha – DAC Dunajská Streda 1:2
AC Sparta Praha – Juventus FC 0:1
AC Sparta Praha – Parma Calcio 1913 1:0
AC Sparta Praha – KRC Genk 1:0
Ve finálové části turnaje byly naše výsledky velmi těsné a celkově v nich nepadalo mnoho gólů. V jedenácti konfrontacích jsme získali 11 bodů za 4 výhry, 2 remízy a 5 proher při skóre 7:8. V konečném pořadí nám to vyneslo 8. místo.
Nominace Sparty: Starec, Seďa – Jelínek, Macháč, Pantie, Škrleta – Winterling, Bocchetti, Kult, Pekhart, Domdjoni – Žák, Pavelec, Brosch.
Konečné pořadí:
  1. Juventus FC
  2. Dinamo Záhřeb
  3. MTK Budapešť
  4. Parma Calcio 1913
  5. Vasas Kubala Akadémia
  6. KRC Genk
  7. FK Drezga
  8. AC Sparta Praha
  9. DAC Dunajská Streda
  10. Beniaminek Profbud Krosnoň
  11. ŠK Slovan Bratislava
  12. FK Csikszereda
Trenér Pavel Sulek hodnotí akci: „Tento turnaj hodnotím jako jeden z nejlepších, na které jsme se Spartou, kdy jeli. Skvěle obsazený turnaj s velmi dobře zvládnutou organizací, za účasti obrovského množství týmů a hráčů a také s velkou porcí odehraných kvalitních zápasů ve třech dnech s miminem přestávek mezi utkáními. Nic bych této akci nevytknul.
Co se týče naší předvedené hry, tak bych to rozdělil na tři dny. V pátek jsme v základní skupině hráli velmi dobře, měli jsme skvělý vstup do turnaje, přehrávali jsme soupeře a až na jeden nepovedený zápas se Slovanem Bratislava, jsme mohli být sami se sebou spokojeni. Zcela zaslouženě jsme si splnili cíl, se kterým jsme sem jeli, a to byl postup mezi nejlepších dvanáct mužstev.
V sobotu se naše hra vytratila a v posledních dvou zápasech to byl dokonce jeden velký chaos, s kterým jsme opravdu nemohli být spokojeni. Na obranu kluků musím říct, že jsme měli v prvních třech utkáních trošku "smolíka", a kdyby se nám tyto zápasy povedly zvládnout lépe výsledkově (a to jsme měli na to šance), určitě by se nám hrálo uvolněněji, a i lépe v posledních sobotních zápasech.
V neděli jsme hráli asi nejlepší fotbal z naší strany za poslední dobu. První tři duely nám nevyšly výsledkově, ale s předvedenou hrou jsme byli spokojeni, a to nám určitě pomohlo i do posledních dvou zápasů, kdy jsme si šli hodně za vítězstvím. Konec turnaje se nám hodně povedl – spousta emocí a krásných momentů, na které kluci určitě budou ještě dlouho vzpomínat.“

Další novinky