Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA

Nový domácí dres pro sezonu 24/25 už nyní v prodeji!

NovinkyU-13

U12 a U13 na výjezdu Interligy v Polsku

Soupeři ACS byly Sosnowiec a Zabrze

Sdílet

Sparťanské výběry do 12 a 13 let absolvovaly souboje 7. kola Interligy na hřišti Zaglebie Sosnowiec. Jejich soupeřem tam kromě domácího celku byl i další polský zástupce Górnik Zabrze.
U13
AC Sparta Praha – Zaglebie Sosnowiec 2:3 (0:1)
Góly ACS: Židlík, Bayer.
AC Sparta Praha – Górnik Zabrze 0:2 (0:1)
Nominace Sparty: Šuťák, Michal – Vitarigov, Vorlíček, Pavelec, Špidlen, Nezbeda, Macháček, Skuhravý, Štěpnička, Kubín, Kapusňák, Bayer, Jelínek, Pekhart, Pavelec, Židlík.
Trenér Jan Šabacký hodnotí duely: „První utkání Interligy se nám herně nepodařilo a Zaglebie Sosnowiec byl o gól šťastnější. Druhý zápas proti opravdu kvalitnímu Górniku Zabrze měl jiný náboj. Do poslední minuty jsme bojovali o body, ale bohužel my své šance nevyužili a soupeř v poslední minutě zvýšil náskok na konečných 0:2. Nutno říct, že s námi byli tři o rok mladší hráči, kteří se předvedli ve skvělém světle a náročný program zvládli.“
U12
AC Sparta Praha – Zaglebie Sosnowiec 3:2 (1:2)
Góly ACS: Brosch (2), Žák.
Sparta: Kembický – Macháč, Škrleta, Slabý, Domdjoni, Tomeček, Winterling, Žák, Salač, Brosch, Turoň, Starec.
AC Sparta Praha – Górnik Zabrze 3:0 (0:0)
Góly ACS: Brosch, Škrleta, Domdjoni. 
Sparta: Starec – Macháč, Škrleta, Slabý, Domdjoni, Tomeček, Winterling, Žák, Salač, Brosch, Turoň, Kembický.
Trenér Petr Vacek hodnotí duely: „Po přátelském zápase odehraném předchozí večer v Kroměříži jsme v prvním utkání se Sosnowiecem měli pomalejší rozjezd. Na úzkém a dlouhém hřišti se nám nedařilo držet míč a zejména v přechodové fázi přes střed hřiště jsme kupili velké množství nevynucených chyb, díky kterým jsme lehce ztráceli míč a soupeř šel dvakrát do vedení. Vždy se nám ale podařilo srovnat. Postupem času jsme získávali větší jistotu na míči a když už se zdálo, že utkání spěje k remíze, zúročili jsme náš závěrečný tlak brankou v poslední minutě.
Ve druhém utkání proti nám stál další, papírově silnější, soupeř z Polska – Górnik Zabrze. Opět jsme se v úvodu utkání chvíli srovnávali s tempem hry a také s kvalitou soupeře, který jen minimálně chyboval v práci s míčem. Asi po čtvrthodině klání se však celkový obraz hry opět srovnal a šance přibývaly na obou stranách. Zápas jsme rozhodli třemi góly až ve druhém poločase.
Celkově máme velmi dobrý pocit z toho, jakou touhu po vítězství kluci oba zápasy ukazovali a jak se dokázali poprat s nepříznivým vývojem hry, ať už, co se výsledku nebo výkonu týče. Odměnou jim byl jak zisk plného počtu šesti bodů z obou utkání, tak i důkaz, že s tímto přístupem jdou správným směrem.“
Sparťany čeká v Interlize už jen jedno kolo, ve kterém 10. února přivítají na Strahově Karvinou a Ostravu. Naši kluci přitom stále bojují o účast ve final four této mezinárodní soutěže.
Klíč k postupu na finálový turnaj:
Po odehrání všech duelů se vytvoří konečná tabulka, která bude zahrnovat bodový součet obou kategorií daných týmů. Dva nejlépe umístěné kluby ze skupiny A a B si to následně rozdají ve finále, které se odehraje koncem února 2024 v Ostravě.

Další novinky