Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA

Nový domácí dres pro sezonu 24/25 už nyní v prodeji!

NovinkyWU-13

WU13: Dobré výkony s Teplicemi a Slivencem

Do obou zápasů mladé sparťanky dobře vstoupily

Sdílet

V sobotu mladší žákyně odehrály v Satalicích poslední zápas základní části 1.ligy proti Teplicím.
Do zápasu vstoupily holky skvěle a už v první minutě poslala domácí do vedení Kovářová, která se vrátila po delším zranění. Následně začalo dobývání zataženého soupeře. Z rytmu sparťanky lehce vyhodila Redlichová, která gólem do prázdné brány potrestala chybu v rozehrávce, ale na tu sparťanky rychle reagovaly dalším gólem Kovářové na 2:1. 
Sparťanky zůstávaly aktivní, hru kontrolovaly a soupeře už k ničemu nepustily. Navíc si vytvořily velké množství gólových příležitostí. Spoustu jich dokázala zlikvidovat skvělá teplická brankářka.  
Zápas zdobily pěkné akce po průnikových přihrávkách, aktivní a agresivní presink a naprostá kontrola míče. Čtyři góly přidala Gablíková, svůj první ligový Šípková a vysokou výhru v závěru pečetila gólem také Machová. 
1. liga mladších žákyň Čechy, 18. kolo 
AC Sparta Praha – FK Teplice 8:1 (4:1) 
Branky ACS: Gablíková 4, Kovářová 2, Machová, Šípková 
Sestava: Mikanová, Šillová, Kašparová, Machová, Kovářová, Martinů, Jínová, Porupková, Gablíková, Jansová, Řídkosilová, Zdeňková, Voříšková, Šípková 
Fotogalerie ze zápasu zde.
V neděli následoval zápas chlapecké soutěže s prvním Slivencem. Také do tohoto zápasu vstoupily sparťanky lépe než soupeř, jenže po kontrole míče na soupeřově polovině přišla chyba a tu trestal soupeř rychlým nájezdem na Norkovou. 
Postupem času se sparťanky uklidnily a díky brankám Chmelové a Kašparové stav do poločasu otočily. Soupeř vyčkával na chyby a možnosti procházet do rychlých brejků. Sparťanky se snažily držet svého herního stylu, otáčet hru a dostávat se rychle nahoru pomocí průnikových přihrávek za obranu.  
Obzvlášť v tomto zápase se sparťanská děvčata na své branky tolik nadřela a soupeři je až příliš jednoduše darovala. Po poločasové přestávce přišla chvilková ztráta koncentrace a soupeř se díky dvěma rychlým gólům dostal do vedení. Tato situace se ještě jednou zopakovala a další sparťanské góly přidala Martinů s Gablíkovou. 
Děvčata bojovala až do konce, zápas mohla dokonce v závěru zlomit na svoji stranu. Soupeře zavřela na jeho polovině a hned třikrát zvonila za brankářem Slivence tyč. Body se nakonec dělily, nicméně předvedená hra vedla ke spokojenosti a k vidění byl kvalitní zápas. 
Pražká III. třída mladších žáků, sk. B, 14. kolo 
TJ AFK Slivenec – AC Sparta Praha 4:4 (1:2) 
Branky ACS: Chmelová, Kašparová, Gablíková, Martinů 
Sestava: Norková, Martinů, Šillová, Gablíková, Chmelová, Kašparová, Táborská, A. Kurzweilová, Kratochvílová, Machová, Maxová, Piovarči, Voříšková 
Fotogalerie ze zápasu zde.

Další novinky