Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyU-19

Sparťané na úvod porazili Odense

U19 úspěšně vstoupila do NEXTGEN CUPu

Sdílet

Sparťanská kategorie U19 úspěšně vstoupila do turnaje NEXTGEN CUP. V úvodním utkání ji čekal dánský Odense Boldklub. Nakonec rozhodla výstavní branka Lukáše Saala ze 30. minuty utkání. Sparta tak ukořistila první tři body.
Hosté z Dánska od začátku ukazovali, že fotbal hrát umí a na sparťany tak nečekalo nic lehkého. Ti si ale dokázali poradit a hrála se vyrovnaná partie, ovšem bez větších šancí na obou stranách. Hráči Odense to zkoušeli hodně po stranách, obrana ACS ale zůstala pevná. Po půlhodině hry měli domácí fotbalisté výhodu rohového kopu. Ten byl odvrácen před pokutové území, kde se Lukáš Saal kličkou zbavil soupeře a výstavní ranou otevřel gólový účet turnaje, 1:0!
Po výměně stran byl obrázek hry podobný, příliš gólových šancí k vidění nebylo. Saal znovu zkoušel své štěstí další dalekonosnou ranou, tentokrát však zamířil mimo. Dánové měli k dispozici několik rohových kopů, sparťanský brankář Franc ale v obou případech příliš práce neměl. Několik následných sparťanských průniků do vápna soupeře úspěšných nebylo. Zápas skončil bez dalších změn stavu, v prvním utkání NEXTGEN CUPu tak devatenáctka Sparty získala všechny tři body.
Hlavní trenér U19 Jan Kopáňko hodnotí úvodní duel NEXTGEN CUPu: „Myslím si, že za velmi náročného počasí jsme podali kvalitní výkon v obou poločasech. V ofenzivní části a ve výstavbě jsme byli velmi kvalitní, v defenzivě jsme pracovali zodpovědně a eliminovali útoky Odense. Uspokojila mě také spousta kvality a práce s prostorem. Určitě ale musíme pracovat na finální fázi, chtěli bychom se dostat do většího množství zakončení, mít více střel a častěji ohrožovat branku soupeře."
AC Sparta Praha – Odense Boldklub 1:0 (1:0)
Gól: 30. Saal.
Sparta: Franc – Diviš, Krpálek, Demmer – Reitmeier (40. Paulo), Saal (60. Havrlík), Moudrý, Liška (45. Pavlík) – Kaczmarek (71. Brabec), Vaňkát (45. Steiner), Pančev (40. Vodolán).

Další novinky