Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyŽeny B

B-tým žen první v tabulce ČFLŽ

Po výhře nad Příbramí se B-tým osamucuje na první příčce tabulky ČFLŽ.

Sdílet

Sparťanky čekalo utkání o ovládnutí čela tabulky s Příbramí, která byla spolu se Spartou jediným neporaženým celkem. Po vítězství 5:0 se sparťanky stávají lídrem tabulky, prosadily se Radová, Lindáková, Novotná a Cvrčková.
V sobotu večer čekalo sparťanskou rezervu náročné utkání o čelo tabulky České fotbalové ligy žen, dosud se o první místo dělila Sparta s Příbramí. Za B-tým nastoupily čtyři hráčky A-týmu: Kavalová, Koubová, Radová a Cvrčková, poslední dvě jmenované odehrály i část dopoledního utkání A-týmu s Plzní, kde Cvrčková přispěla gólem, tento úspěch zopakovala i v utkání s Příbramí. 
V sobotních utkáních se sparťankám dařilo, po výhře 5:2 A-týmu a 5:0 dorostenek, přidává vítězství 5:0 i B-tým. Od začátku utkání měly míč na kopačkách především domácí hráčky, v 18. minutě se poprvé prosadila Radová. Ve 32. minutě přidala gól Lindáková a do šaten se odcházelo za stavu 2:0.
Do druhého poločasu nastoupily sparťanky s jednou změnou, kdy místo Rybínové nastoupila Vodičková. Později střídaly také Koubová, Pivoňková, Doskočilová a střelkyně druhého gólu Lindáková. Druhý poločas gólově otevřela v 61. minutě Radová, která je aktuálně nejlepší střelkyní ČFLŽ. V 84. minutě zvyšovala na 4:0 Cvrčková a o dvě minuty později utkání završila pátým gólem Novotná. Sparťanky si tak vybojovaly další tři body a vedou tabulku ČFLŽ s 15 body a 40 vstřelenými góly.
Utkání hodnotí hlavní trenérka, Iva Mocová:
„Věděli jsme, že nás čeká těžký zápas, Příbram je kvalitní soupeř. Ze začátku bylo z naší strany několik nepřesností, ale po prvním gólu se hráčky uklidnily a plnily pokyny, na kterých jsme se domluvilii. Nechci vyzdvihovat jednotlivce, protože náš tým výborně funguje a všechny hráčky k zápasu přistoupily poctivě, a za to je velmi chválíme. Máme sice teď v tabulce náskok, ale stále musíme dál pracovat. Chci ale pochválit celý tým, je vidět, jak se hráčky zlepšují a chtějí pracovat, což nás jako trenéry těší.” 
Česká fotbalová liga žen
AC Sparta Praha - 1. FK Příbram 5:0 (2:0)
Branky: 18’ 61’ Radová, 32’ Lindáková, 84’ Cvrčková, 86’ Novotná
ŽK: 53’ Růžičková
Sparta: Pivoňková (72’ Podhráská) - Novotná, Kavalová, Doskočilová (70’ Nováková), Brejšková, Radová, Šrámková, Koubová (65’ Tichá), Rybínová (46’ Vodičková), Lindáková (80’ Veverková), Cvrčková
Příbram: Kulandová - Růžičková, Kopáčková (60’ Vyskočilová), Jungová, Krůtová, Kočová, Branžovská, Pomijová, Kloudová, (87’ Hadáčková), Pilousková, Dědinová (77’ Vavrušková)

Další novinky