Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
ReportážeU-17

Bod ze Slovácka

Sedmnáctka prohrála se Slováckem 2:3

Sdílet

Deset kol před koncem ligového ročníku odehrál mladší dorost utkání v Uherském Hradišti. Proti Slovácku padaly branky až ve druhém poločase, kdy skóre otevřel ve 49. minutě Šilhart. Následně se Slovácku podařilo otočit a v 81. minutě zachránil remízu 2:2 Vitík. Extra bod za výhru po penaltách získalo Slovácko (3:1) a Sparta podlehla v Uherském Hradišti 2:3.
Souboj Slovácka se Spartou nabídl od prvních minut hodně rychlý fotbal plný osobních soubojů ve středu pole, kde si ani jedno mužstvo nedarovalo metr prostoru. Jak sparťané, tak i domácí hrozili hlavně ze standardních situací a vybojovaných rohů. O vyložených stoprocentních příležitostech však mluvit nemůžeme.
Do druhé půle vběhli sparťané s jasnými pokyny hrát po zemi a kombinovat. Oproti první části došlo k jedné změně – Dukay nahradil Holoubka. Právě Dukay centroval ve 49. minutě za obranu. Do trajektorie míče sáhl domácí brankář a posunul balon na zadní tyč, kde správně dobíhal Šilhart a po krátké kličce zavěsil pod břevno – 0:1.
Vstřelený gól povzbudil celou sparťanskou ekipu, která na trávníku začala dominovat a vytvářet další nadějné šance. Jednou z nich byla situace z 57. minuty, kdy Dukay vyslal do úniku Schánělce. Útočník v rudém dresu se k zakončení nakonec neprobil, protože byl v šestnáctce faulován a sudí Drozda odpískal pokutový kop. Míč si značku postavil Karabec a následně těsně minul branku Andrese.
O sedm minut později přišlo vyrovnání. Centr z pravé strany vyrazil brankář Pančev smolně na penaltu, kde stál nikým nehlídaný Velecký a srovnal – 1:1.
Obdržená branka svěřence trenéra Havlíčka nerozhodila a sparťané pokračovali v ofenzivním snažení. Do dobré pozice se skórování se dostal Žížala, ale ve skluzu zakončoval nad. V 75. minutě nařídil sudí druhou penaltu v zápase, tentokrát ve prospěch Slovácka a to za hraní rukou jednoho z hráčů Sparty, přičemž míč trefil ruku Dukaye v připažené pozici u těla, ale i přesto sudí zapískal. Bartoš proměnil – 2:1.
Trenér Havlíček zareagoval na situaci vytažením stopera Vitíka na samotný hrot. Tah se kouči vydařil, protože v 81. minutě se po rohu a posléze závaru ve vápně zapsal mezi střelce Vitík, když hlavičkou přeloboval Andrese – 2:2.
Tři minuty před závěrečným hvizdem rozehráli Šilhart s Karabcem rohový kop nakrátko, druhý jmenovaný se proháčkoval mezi dvěma obránci, prošel do šestnáctky a byl faulován. Píšťalka rozhodčího mlčela. Do konce základní hrací doby již gól nepadl a o zisku extra bodu rozhodl penaltový rozstřel, ve kterém bylo úspěšnější domácí Slovácko a připsalo si druhý bod. Sparta prohrála se Slováckem 2:3.
Hodnoceni asistenta trenéra Lukáše Bláži: „Odehráli jsme těžké utkání plné osobních soubojů. V prvním poločase to byla víceméně vyrovnaná partie s hlavním děním ve středu hřiště. Ve druhé půli se nám dařilo lépe kombinovat, vstřelili jsme první gól a mohli utkání rozhodnout penaltou na 2:0. Tu jsme však neproměnili a naopak na druhé straně se prosadilo Slovácko. My jsme se ale nevzdali, dokázali zápas vyrovnat a v závěru měli dle našeho názoru kopat pokutový kop za faul na Karabce, ale rozhodčí byl opačného názoru. Následný penaltový rozstřel byla loterie, kterou jsme tentokrát nezvládli.“
FC Slovácko U17 – AC Sparta Praha U17 3:2p (0:0)
Branky: 65. Velecký, 77. Bartoš (pen.) – 49. Šilhart, 81. Vitík. ŽK: Kirschner, Pak, Kočí – Pančev, Karabec, Vitík. Rozhodčí: Drozdy – Dohnálek, Tomanec. Počet diváků: 75 diváků.
Slovácko: Andres – Gabriš, Kirschner (78. Hynek), Mustafa (61. Velecký), Bartoš (89. Hořínka), Pak, Kratochvíla, Kočí, Buchvaldek (84. Raisigl), Houdek (71. Bartošek), Kudela.
Sparta: Pančev – Suchomel, Karabec, Žížala, Holoubek (46. Dukay), Vitík, Borkovec, Klimenda, Dolejš, Šilhart, Schánělec (72. Vacek).

Další novinky