Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyWU-18

Do nadstavby z prvního místa

Dorostenky porazily Hradec Králové 7:0

Sdílet

V posledním utkání základní části dorostenecké ligy přivítaly sparťanky FC Hradec Králové. Ten dosud získal pouze 5 bodů za výhru v prodloužení s Teplicemi a výhru v normální hrací době s tentýž soupeřem. Sparta naopak chtěla uhájit první místo, do nadstavby chtěla vstoupit v nejlepší možné pozici a zároveň chtěla po reprezentační přestávce najet zpátky do vítězných kolejí.
Zápas samotný moc krásy nepobral a kdo se na zápas dostal až v 19. minutě, o nic nepřišel, jelikož až v této minutě byla k vidění první střela na bránu, která však nebyla vůbec nebezpečná. Hra domácích neměla potřebné parametry k tomu, aby zabavila hrstku fanoušků na tribuně, natož aby uspokojila náročné požadavky trenérů… O minutu později se však skóre konečně změnilo. Svobodová, která nastoupila nezvykle na pozici krajní záložnice, předvedla pěknou křídelní akci a nacentrovala před bránu, kde si míč našla Matušková, která stoupající formu posledních zápasů potvrdila prvním gólem zápasu – 1:0!
Tento gól však výrazně neovlivnil kvalitu utkání, sparťanky i nadále hrály po vápno soupeře, ten velice slušně bránil, navíc spoustu akcí brzdily hráčky Sparty samy tím, že se neustále otáčely s míčem, případně ho předržovaly a nemohly najít cestu jak k nebezpečnému území soupeřek, tak ke své slušné jarní formě. Ve 36. minutě se k přímému kopu postavila Šťastná a pěknou střelou pod břevno navýšila skóre – 2:0!
Ve 43. minutě se Bárková řídila heslem, které je známé napříč fotbalovým světem nehledě na úroveň soutěže – když nevíš, co s míčem, vystřel. A tak se stalo, že její skákající střela zpoza vápna zapadla pod rukama brankářky až do sítě. Výjimečná střelkyně gól náležitě oslavila takzvaným během na kačera a odpor hostujícího týmu již nebyl takový – 3:0!
O minutu později byla v pokutovém území faulovaná Ducháčková a Šťastná tak mohla předvést svoji parádní disciplínu. Z penalty se opět nemýlila a do kabin se tak šlo s výsledkem 4:0!
Druhý poločas přinesl stejné tempo zápasu jako poločas první. Po úvodní nudě přišel další nepovolený zákrok hostující obrany v pokutovém území, opět u toho byla Ducháčková. Kdo se však změnil, byla exekutorka penalty. Míč si vzala Koptová, poslala míč k tyči a navýšila utkání o další gól – 5:0!
V 61. minutě vyjela s míčem stoperka Kubíčková a přihrávkou a lá Iniesta vyslala do úniku Matuškovou. Ta se v těchto situací teď málokdy mýlí, ač byla tísněná, míč poslala nekompromisně kolem brankářky přímo do brány – 6:0!
V 79. minutě přišel první gól po návratu Niny Machálkové, která ho náležitě oslavila. Půl gólu patří Šťastné, které ji ho pěkně naservírovala před prázdnou bránu – 7:0!
Do konce utkání přišel ještě jeden moment, který rozradostnil a zároveň rozlobil fanoušky do běla. Kapitánka Kloudová, která mimochodem odehrávala výborné utkání, se na rohu velkého vápna dostala k míči a nádherným obloučkem zamířila do protějšího rohu branky. Trefila to tak dokonale do šibenice, že se míč odrazil od vnitřní části konstrukce, která drží napnutou síť, za čáru a následně ven z branky. Sudí gól bohužel neviděly a tak Kloudová za svůj výkon gólem odměněna být nemohla, my ji ho však neodpíráme alespoň v této reportáži a kdo si ho chce užít také, lze jej zhlédnout ze záznamu na Youtube, stejně jako celý zápas.
Sparta tak ovládla celou základní část a ještě před začátkem nadstavby ji příští týden čeká semifinále Poháru proti Pardubicím. Vítěz utkání se střetne s pražskou Slavií. Semifinále se odehraje 27. 3. od 13:00 hodin na Strahově, tak přijďte holkám zafandit i vy.
1. liga dorostenek WU18 2021/22, 14. kolo
AC Sparta Praha 7:0 FC Hradec Králové
Góly:
Matušková 2x, Šťastná 2x, Bárková, Koptová, Machálková
Sestava: Vokurková - Bárková (63. Kubátová), Kubíčková (62. Machotová), Kloudová, Svobodová, Koptová, Dvořáková (39. Jakubů), Brejšková, Ducháčková (62. Machálková), Šťastná, Matušková (71. Ostrá)

Další novinky