Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
ReportážeJuniorka

Dominance proti Českým Budějovicím

Juniorka porazila Dynamo 2:0

Sdílet

Juniorka na hřišti dominovala, ale hráči nedokázali proměnit nespočet šancí ke skórování. Spartu poslal do vedení kapitán Burda z penaltového kopu. Druhý gól přidal útočník Novotný a Sparta porazila SK Dynamo České Budějovice 2:0.
První příležitost zápasu měly překvapivě České Budějovice, když Kotkovi vypadl mokrý míč po centru z pravé strany. Brankář Sparty však rychle zareagoval a míč stihl rychle zalehnout.
Sparťané si vytvořili dobrou šanci již v šesté minutě, kdy Flak našel svým centrem Hájka. Mladý útočník si zpracoval míč a vystřelil. Střelu však vyrazil brankář Luksch.
Domácí postupně přehrávali soupeře z jihu Čech a nepouštěli ho na polovinu Sparty. Ve 20. minutě si na Hájkův centr z pravé strany naběl na malé vápno Flak, ale nedokázal dostatečně přetlačit stopera Dynama, aby svou střelu dostal mezi tři tyče.
Hráči v rudých dresech se dočkali o dvě minuty později. Rozhodčí Matějček odpískal pokutový kop po souboji v šestnáctce Českých Budějovic. Na penaltu si míč postavil kapitán Burda a s přehledem zakončil do protipohybu Luksche – 1:0.
Svěřence trenéra Michala Horňáka vstřelená branka povzbudila a sevřeli Jihočechy ve vlastní šestnáctce. Ve 28. minutě našel Traoré skulinu na pravé straně obrany hostů a dokázal překonat Luksche, jenomže střela skončila jen na tyči. Po 120 vteřinách si na roh Palečka naskočil obránce Penc, jehož hlavička skončila jen o kousek vedle. Z následující příležitosti mohla jít Sparta do dvoubrankového vedení. Na Traorého střílený centr do malého vápna nedosáhl Cabadaj jen o centimetry.
Navýšení náskoku přišlo ve 34. minutě. Ondřej Novotný si seběhl na přední tyč a nechytatelnou hlavičkou uklidil sparťanský roh za záda Luksche – 2:0.
Šest minut před poločasovou pauzu mohla Sparta skórovat potřetí. Po pěkné kombinaci na trase Dudl – Flak – Novotný se poslední jmenovaný uvolnil v šestnáctce a zakončil. Gólman Luksch se však proti střele vytáhl a brilantním zákrokem podržel své mužstvo.
1 / 35
Sparťanská lavička nesáhla o přestávce k žádné změně a divákům se představila stejná jedenáctka v rudých dresech. V 51. minutě se ke střele ke střední vzdálenosti dostal Albiach. Technický pokus vytáhl gólman Dynama. Ojediněle se do útoku propracovali i Jihočeši. V 53. minutě využil zaváhání Burdy jeden z útočníků. Rychle však vyběhl brankář Kotek a celou situaci uklidnil.
K druhé brance v zápase měl blízko Novotný v 60. minutě, kdy ho našel ve vápně Albiach. Osamocený Novotný minul. Další příležitost měl Novotný v 66. minutě, kdy hlavičkoval po nadýchaném centru Flaka vedle.
Do druhého poločasu zasáhli postupně Sláma s Chervakem. Ani oživení útočných řad však nepřineslo další branku a Sparta porazila SK Dynamo České Budějovice 2:0. Juniorka se tak dotáhla na vedoucí Teplice a po deseti kolech má 21 bodů.
V příštím kole čeká juniorku již ve čtvrtek Dukla Praha. S pražským soupeřem se střetne od 15:00 na hřišti SK Kazín.  
AC Sparta Praha U21 – SK Dynamo České Budějovice U21 2:0 (2:0)
Branky: 22. Burda (pen.), 34. Novotný. ŽK: Burda. Rozhodčí: Matějček – Flimmel, Vít. Počet diváků: 50 diváků.
Sparta: Kotek – Dudl, Penc, Burda, Flak, Palečko (62. Chervak), Traoré (78. Sláma), Cabadaj, Hájek, Albiach, Novotný.
České Budějovice: Luksch – Kočí, Tomášek, Lindák (74. Jiran), Pařízek (65. Sedlák), Matoušek, Zachař, Krejčí, Kalousek, Kadlec, Rauscher.

Další novinky