Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyWU-15

Finálový turnaj WU15 nevyšel podle představ

Starší žákyně sezonu zakončují druhým místem

Sdílet

Na závěrečném turnaji o mistra ČR v kategorii WU15 v sobotu 11. června v brněnských Horních Heršpicích nejdříve v zápase o finále na mladé sparťanky čekal Liberec.
Zápas byl po celou dobu velice vyrovnaný. Liberec hrál organizovaně a byl aktivní. Sparťankám tato hra moc nevyhovovala a i pod tíhou závěrečného turnaje hrály nepřesně a oproti jiným zápasům dost kazily. I přes to se ujaly vedení díky střele Horešovské zpoza vápna.
Ve druhém poločase tým podržela několikrát brankářka Chumanová, která nedovolila Libereckým vyrovnat. Sparťanky přidaly ještě jednu branku díky dorážce Plaché, ale i přes obdrženou druhou branku se Liberecké hráčky nevzdaly a hrály až do úplného konce. Sparťanky i přes ne ideální výkon postoupily do finále.Ve druhém zápase vyhrála Slavie nad domácím Brnem 4:1 a tak bylo o složení finálové dvojice rozhodnuto.
Semifinále
AC Sparta Praha – Slovan Liberec 2:0
(1:0)
Branky: Horešovská, Plachá
Do finálového zápasu lépe vstoupily hráčky Slavie, které byly aktivnější a díky tomu si vytvářely i šance. V 10. minutě po chybě šla z levé strany hráčka Slavie ze strany a sparťanská obrana nedokázala zachytit její náběh - 0:1.
Zápas byl vyrovnaný a ani jeden z týmu nechtěl finále prohrát. Slávistky i díky vstřelené brance měly mírně navrch, Sparťanky hrozily převážně z rychlých protiútoků, ale nedařilo se jim dostat do ohrožený slavistické branky. Slávistky se radovaly ještě jednou, ale protože se jednalo o ofsajd, hrálo se dál.
Ve druhém dějství se pokračovalo ve stejném duchu a stejně jako v prvním poločase se zhruba po osmi minutách povedlo vstřelit slávistkám branku - 0:2. Sparťanky se snažily se zápasem něco udělat, ale nedařilo se prosadit - a když už to vypadalo, že by se mohly dostat do slibné šance, tak přišel faul a z následných trestných kopů nepřesné nebo nedůrazné zakončení.
Slávistkám se podařilo v 57. minutě navýšit na 0:3. Sparťanky se snažily a díky Vaněčkové alespoň snížily na konečných 1:3, ale to bylo už pozdě.
Finále
AC Sparta Praha – SK Slavia Praha 1:3 (1:0)
Branka Sparty: Vaněčková
Hodnocení trenérů: "Na holky dolehla nervozita, protože jsme na turnaj odjížděli z pozice favorita, kdy se nám v sezóně dařilo herně i výsledkově. V sezóně jsme se stali vítězem 1. ligy starších žákyň Čech. Bohužel se nám celý finálový turnaj nepovedl dle našich představ a i přes veškerou snahu holek i nás trenérů to dnes nestačilo. V rámci celé sezóny hodnotíme sezónu pozitivně, protože hráčky předváděly pěkný moderní útočný fotbal a odvedly velký kus práce."
Nominace: Chumanová, Kvízová - Kadlečková, Kotulová N., Blechová, Vaněčková, Daníčková, Chládková, Ondračková, Horešovská, Balázsová, Truksová, Bartošová, Slaninová, Strašíková, Lesáková, Plachá, Trachtová

Další novinky