Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyŽeny A

Generálka s Realem Madrid

Poslední zápas letní přípravy

Sdílet

Fotbalistky Sparty finišují svou letní přípravu. Posledním přípravným zápasem bude souboj s Realem Madrid. Hrát se bude na pražském Střížkově, kam se ženská Sparta minimálně na čtyři roky stěhuje.
Sparťanky přípravu začaly 11. července. Postupně porazily Slask Wroclaw 4:1, remizovaly 0:0 s Austrií Vídeň a přehrály St. Pölten 2:1. Sturm Graz kvůli covidu-19 do Prahy nakonec nedorazil, takže další zastávkou byl turnaj v St. Pöltenu, kde po dvou prohrách 0:5 s Ferencvárosem Budapešť a 0:2 opět se St. Pöltenem skončily hráčky ACS čtvrté.  
Sparta s Realem změřila síly již loni v srpnu, Španělky tehdy vyhrály 3:0. A tuto středu fotbalistky Bílého baletu zvítězily v přípravném zápase nad pražskou Slavií 2:0. Ve čtvrtek už Real opět trénoval - a to na Strahově, kde mu Sparta poskytla zázemí.
Myslím si, že je pro každého trenéra nebo hráčku velkým snem, hrát proti takovým týmům. Zažili jsme to již minulý rok, jsou to zkušenosti k nezaplacení. I nyní se znovu budeme snažit nasbírat co nejvíce zkušeností. Jsme nesmírně šťastní, že Real přijel do Prahy. Všichni se na zápas velmi těšíme ," říká hlavní trenér žen Sparty Martin Masaryk.
Ženský Real Madrid oficiálně existuje od 1. července 2020. Ale ambice má hned ty nejvyšší, pohybuje se na předních příčkách španělské ligy (předloni byl druhý, loni třetí), k tomu se prosazuje i v Evropě (úřadující čtvrtfinalista LM). 
Pro oba týmy se jedná o poslední prověrku před startem soutěžích zápasů. Hráčky ze španělské metropole hrají ve čtvrtek 18. srpna 1. předkolo Ligy mistryň se Sturmem Graz. Sparťanky se v 1. ligovém kole utkají 20. srpna od 15:00 doma s Baníkem Ostrava.   
13. 8. 2022 11:00
AC Sparta Praha – Real Madrid CF

Střížkov, stadion SK Prosek, Lovosická 559/32 
přípravné utkání, vstup je zdarma
zápas bude vysílán živě na live.sparta.cz

Další novinky