Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyMuži A

Hovorka bude hostovat v Jablonci

Hostování sparťanského odchovance na severu Čech bylo potvrzeno krátce před startem nového soutěžního ročníku

Sdílet

Sparťanský odchovanec David Hovorka krátce po začátku letní přípravy opustil letenský tým, když dostal svolení zapojit se do přípravy s Jabloncem. Krátce před startem nového soutěžního ročníku bylo potvrzeno jeho roční hostování s opcí na severu Čech.
Čtyřiadvacetiletý fotbalista působil ve Spartě od roku 2002 a prošel mládežnickými celky. V roce 2012 se dostal poprvé do přípravy s A týmem, ale natrvalo se do kádru neprobojoval.
Následně zamířil na hostování do Hradce Králové a Viktorie Žižkov. V roce 2015 přestoupil do Slovanu Liberec, kde se stal klíčovým hráčem defenzivy. Během podzimní části sezóny 2016/2017 si poranil koleno v utkání Evropské ligy proti Fiorentině a sezóna pro něj předčasně skončila.
V únoru roku 2017, kdy se věnoval rekonvalescenci, přestoupil zpět do pražské Sparty. Zpět do zápasů se vrátil v srpnu minulého roku, kdy odehrál celé utkání proti Slovácku, což byl jeho debut v A týmu Sparty.
V zářijovém utkání s Karvinou přispěl svým prvním ligovým gólem v dresu Sparty k výhře 2:0. Celkově odehrál v sezóně 2017/2018 devatenáct zápasů.

Další novinky