Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyMuži A

I letos ve výročních dresech

Sparta nastoupí v bílém

Sdílet

Stalo se tradicí posledních let, že sparťané nastupují k prvnímu domácímu zápasu po svých narozeninách ve výroční sadě dresů. Nejinak tomu bude i tentokrát! Pro rok 2021 jsme si připravili speciální bílou variantu dresů, která má ale za cíl připomenout původní černé dresy Sparty. S dresem je poprvé spojena i samostatná kolekce, která z něj vychází a kterou už teď můžete nakupovat v našem fanshopu!
Pro letošek jsme se inspirovali v NHL, kde v roce 2020 představili fanouškům takzvané „Reverse“ retro dresy. V podstatě vzali úspěšné dresy z minulosti a prohodili u nich barvy. Tím vznikla nová barevná kombinace, která se ale odkazuje k minulosti, na níž přímo navazuje.
Bílý dres jako plátno k připomenutí bohaté sparťanské historie i jako nepopsaná budoucnost, která nás ještě čeká!

Retrodres 2021

Výroční utkání proti Liberci tedy odehrajeme v sadě dresů, která připomíná černé sparťanské dresy z přelomu tisíciletí, z doby ještě předtím, než Sparta vzala za své dresy rudé. Černé dresy jsme si naposledy připomínali při 125. narozeninách klubu, tedy v roce 2018. Z dresu vychází i samostatná kolekce, takže už teď si můžete pořídit triko, šálu nebo třeba zimní kulich.
1 / 13
V černých dresech Sparta nastupovala na začátku své existence a vydržely jí až do roku 1906, kdy Otakar Petřík, sparťanský funkcionář, dovezl nové rudé dresy z Londýna, kde mu učaroval Arsenal. 
Navíc bílá barva dresů není v historii našeho klubu nic neobvyklého, byť nikdy nebyla typickou sparťanskou barvou. Například ve Středoevropském poháru v roce 1936 jsme právě v bílých dresech nastoupili proti AS Řím. Sparta v sestavě například s Brainem nebo Burgerem porazila italský velkoklub 3:0 a postoupila až do finále tehdejší nejprestižnější evropské soutěže.
Sparťanský retro dres pro rok 2021 půjde do akce 28. listopadu při zápase proti Liberci!

Další novinky