Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
RozhovoryMuži A

Kanga: Je důležité, že jsme dobrá parta

Rozhovor s Guélorem Kangou po výhře nad Sigmou

Sdílet

Guélor Kanga proměnil penaltu už proti Plzni. Tentokrát se nebál stejnou situaci zahrávat dvakrát během pěti minut a právě díky jeho chladnokrevnosti jsme porazili Olomouc 2:1. Kaku se navíc s deseti brankami dotáhl na nejlepšího střelce týmu Benjamina Tetteha.

KANGA | Je důležité, že jsme dobrá parta

Kaku, jak bys popsal zápas s Olomoucí ze svého pohledu?
Byl to dobrý zápas, ale trochu obtížnější. V prvním poločase jsme dostali gól a prohrávali 0:1. Trenér nám dal v poločase nějaké pokyny, které jsme se snažili plnit. Snažili jsme se do druhé půle přijít se zlepšeným výkonem. Odměnou nám pak byly penalty.
Dal jsi třetí penaltu ve druhém zápase. Dá se říct, že jsi teď náš penaltový expert?
Nevím. Doufám, že na penaltu půjdu, ale vím, že to je nakonec výsledek práce celého týmu i trenéra, který přijme moje rozhodnutí na penaltu jít. Ví, jak je kopu, že umím dát gól i ze hry. Penalty proměňuju, věřím si na ně.
Máme šesté vítězství v řadě. Co tomu říkáš?
Naše výkony jdou kupředu, šesté vítězství máme díky tomu, že tvrdě pracujeme. Jsme dobrá parta. To je vždycky důležité. Dneska jsme si také museli poradit s tím, že nemohl nastoupit náš kapitán. Ale zvládli jsme to s hráči, kteří nastoupili. Ukázali jsme morálku a vybojovali vítězství. To je nejdůležitější.
1 / 88

Další novinky