Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
Novinky

Kategorie U11 porazila výběr Bohemians Praha 1905

V přátelském utkání na Strahově se utkaly výběry kategorií U11

Sdílet

Do Tréninkového centra mládeže na Strahov si mladí sparťané z ročníku 2008 pozvali stejně starý výběr pražských Bohemians, aby s nimi poměřili síly v přátelském utkání. To se hrálo v systému 8+1, který využívají především v zahraničí a české kluby s ním nemívají velké zkušenosti.
První část zápasu byla z obou stran výrazně o sžívání se s velkým prostorem hřiště, jehož časový komfort, který poskytuje, je pro české hráče velmi nezvyklý. I proto bylo v průběhu první třetiny na hřišti k vidění spousty nevynucených ztrát míčů a velká nervozita. I tak se ale sparťané dokázali ujmout vedení a soupeři nastříleli během třetiny hned tři branky! Ten na vývoj zareagoval nebezpečnou střelou, kterou si obránce v rudém dresu nešťastně srazil do vlastní sítě. Sparta tak po první části vedla 3:1.
Ve druhé třetině sparťané znatelně zvýšili obrátky a vytvářeli si obrovské množství příležitostí ke vstřelení branky. Nicméně přetavit příležitost v gól se jim za celých třicet minut hry povedlo jen jednou. Hráči Bohemians během této části hrozili jen sporadicky a tak naši hoši ve druhé třetině zvítězili 1:0.
Ve třetí třetině byla již na hřišti znatelná únava z obou stran. I přesto ale sparťané během prvních patnácti minut hry drželi míč, kombinovali a nadále si vytvářeli výrazné šance ke skórování. Ani jedna z nich ale neskončila v sítě brankáře Bohemians. Soupeř naopak v posledních minutách hry po rohovém kopu doslova dotlačil míč do branky Jakische a ovládl poslední třetinu zápasu o jednu branku. 
Sparťané tak v přátelském utkání porazili Bohemians Praha 1905 v poměru 4:2.
AC Sparta Praha - Bohemians Praha 1905 4:2 (3:1, 1:0, 0:1)
Sestava AC Sparta Praha: Jakisch - Jeřábek, Neufus, Reha, Spizzirri, Dýcka, Hroník, Čáp, Střeska, Folprecht, Jandovský, Kotíšek M., Forejt, Azaka

Další novinky