Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyWU-13

Mladší žákyně opět trénují jako tým

Na hráčkách je nyní vidět velká chuť do tréninku

Sdílet

V úterý 19. května se do tréninkového procesu vrátily sparťanské dívčí týmy žákyň i přípravek. „Holky přicházejí do areálu z auta již oblečené. Zároveň mají roušku, kterou si sundávají až na hřišti. U hřiště je pro všechny připravená dezinfekce, dezinfikujeme i pomůcky,“ popisuje hygienická opatření trenér mladších žákyň Karel Truksa.
Během více než dvouměsíční pauzy se mladé fotbalistky připravovaly samy v domácích podmínkách. „Individuální tréninky byly zaměřené na fyzickou kondici, holky běhaly pět kilometrů a krátké vzdálenosti. Díky panu Petru Mackovi jsme také dostávali slalomy, kde děvčata mohla rozvíjet svou techniku a práci s míčem. Děvčata si psala i o úkoly navíc. Za individuální přípravu je tak mohu jen pochválit,“ říká Karel Truksa.
A jak první společný trénink probíhal? „Bylo patrné, že některé holky na tom jsou lépe a některé hůře. Vesměs byla na holkách vidět hlavně radost, že se vidí po delší době. Holky mají velkou chuť do tréninku a na fotbal se těšily,“ tvrdí trenér Truksa.
Podobně jako ostatní dívčí mládežnická družstva Sparty, i mladší žákyně budou nyní trénovat každé úterý a čtvrtek. Ve hře je také možnost pondělních individuálních tréninků. Jedná se i o možnosti přípravných zápasů.
FAČR kvůli koronaviru předčasně ukončil všechny amatérské soutěže. Mladší žákyně průběžně vedly českou část 1. ligy WU13 a de facto se tak staly mistrem. „Neberu to tak, že jsem mistr. Nedohraná sezóna mě hrozně mrzí, vítězství na hřišti je vždycky sladší,“ uzavírá Karel Truksa.

Další novinky