Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyMuži A

Musíme se vrátit na vítěznou vlnu

Rozhovor s dočasným trenérem Michalem Horňákem

Sdílet

Den po vypadnutí ze semifinále MOL Cupu byl odvolán trenér Zdeněk Ščasný. Jeho roli zaujal asistent Michal Horňák, který byl jmenován dočasným trenérem A týmu. Podívejte se na videorozhovor s mužem, který jako hráč vyhrál se Spartou deset mistrovských titulů.

HORŇÁK | Rozhovor s dočasným trenérem

Byl jste jmenován dočasným hlavním trenérem Sparty. Jak vnímáte svoji novou roli?
Vnímám ji jako obrovskou zodpovědnost. Už, když jsem přicházel jako asistent, tak jsem to tak cítil. Teď to cítím ještě víc. Budu zodpovídat za největší klub v České republice. Samozřejmě, že poslední dva výsledky a ani výkony nebyly takové, jaké bychom chtěli. Budeme chtít uspět v Opavě a zlepšit předvedenou hru.
Čím si vysvětlujete takový propad v posledních dvou zápasech?
Nevyrovnali jsme se s prvními góly Karviné a Slavie. Nedokázali jsme se zvednout na rozdíl od předchozích zápasů, které jsme otáčeli. Řekl bych, že kluci to nevládli psychicky. Psychicky zatím nejsme tak odolní. Máme mladé kluky, kteří zatím nedorostli do takových mentálních kvalit, aby dokázali těžké zápasy opakovaně otáčet.
Dá se během tří dnů změnit náladu v týmu a výkony na hřišti?
Myslím, že pro nás hraje čas. Kdyby se hrál klasický týdenní cyklus, tak se v tom možná budou kluci víc patlat. Takhle to už nejde. Šok, výměna trenéra, jdeme do dalšího zápasu a chceme vyhrát.
Věříte, že mužstvo má silu na to, aby se v nadstavbě poměřilo s nejlepšími mužstvy v Česku?
Já doufám. Určitě jsme velice kvalitní tým. Máme dobré mužstvo, jenom jsme nezvládli pár zápasů. To se musí změnit. Musíme zase najet na vítěznou vlnu. Dalším zápasem začíná nadstavba a to budou nejtěžší zápasy v sezoně. Do té doby se musíme připravit tak, abychom uhájili třetí místo.
Měli už jste prostor zabývat se následujícím duelem s Opavou?
Už prostor byl. Po tréninku jsme v trenérské kabině sledovali video s Opavou. Zítra ho pustíme hráčům, aby věděli, co je čeká. Musím říct, že nás čeká houževnatý a těžký soupeř. Kluci musí vidět, jak Opava hraje. Jak říkám, je dobře, že kluci nemají moc času se tím zatěžovat.
V průběhu pátku vám nabídneme rozhovory s hráči před duelem s Opavou.

Další novinky