Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
Rozhovory

Na Spartu si musíme dát pozor

Trenér Lille Christophe Galtier na tiskové konferenci

Sdílet

Před zápasem se Spartou před novináře na tiskové konferenci předstoupil trenér Christophe Galtier, přečtete si otázky českých žurnalistů.
Trenére, v jaké formě jde váš tým do zápasu, ve kterém už si můžete zajistit postup?
Mužstvo je ve formě a cítí se dobře. Až na tři dlouhodobě zraněné mám kompletní kádr. Hrajeme co tři dny, ale myslím, že Sparta je na tom stejně. Soustředíme se na utkání a víme, že to může být docela náročné. Chceme udělat vše pro to, abychom si zajistili postup. Víme, že zápas bude rozhodující a v tuto chvíli mohu říct, že tým je na tom dobře.
Dojde k souboji momentálně dvou nejlepších střelců Evropské ligy Juliše a Yaziciho. Jak si myslíte, že se to může promítnout do zápasu?
Bude to spíš utkání dvou mužstev než jen dvou střelců. Juliš je samozřejmě silný hráč. Musím ale říct, že obě mužstva jsou docela silná. Musíme si na Spartu dát pozor, je to velice silný tým. Musíme být schopni rychle přepnout do defenzivy. Sparta ve dvou vítězných utkáních proti Celticu ukázala, jak rychle se pohybuje. Sparta má fakt dobré hráče. Dočkal je také výborný fotbalista, s kterým se musí počítat. Ale musím říct, že i my v Lille máme také co říct. Yusuf Yazici ukázal už tenkrát v prvním zápase proti Spartě, čeho je schopný. Využil naši výhodu jednoho hráče v poli navíc. Věřím, že ukáže, čeho je schopný, předvede dynamiku a bude klíčovým hráčem. Pro nás to bude rozhodující zápas.

Sdílet

    Další novinky