Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyMuži A

Nadační fond ACS pomáhá bývalým hráčům Sparty

Současní hráči přispěli částkou 400 tisíc korun.

Sdílet

Nadační fond ACS založilo vedení před pěti lety v souvislosti s oslavami 120 let Sparty a pravidelně do něj přispívá samotný klub i současní hráči ze svých platů. Cílem je pomoci bývalým fotbalistům našeho klubu, kteří se ocitli v sociální a zdravotní nouzi, přestože kdysi rozdávali tolik radosti letenským tribunám. Hráči současného A týmu přispěli ze svých smluv částkou 400 tisíc korun. Přispět do zapečetěných kasiček, se kterými budou hostesky obcházet stadion v průběhu zápasu s Teplicemi, můžete i vy.

NADAČNÍ FOND | Mašek, Táborský a Bartoň o NF ACS

Od vzniku Nadačního fondu ACS přispívají fotbalisté Sparty pravidelně na své předchůdce ze svých výplat. Za rok 2018 částka dosáhne až 400 000 Kč. Od hráčů A-týmu převezme Nadační fond ACS šek před začátkem utkání s Teplicemi.
„Velice nás těší, že Sparta je první a jediný tým v Česku, který chce pomáhat svým bývalým fotbalistům. Já tu práci dělám rád, protože většinu těch hráčů znám osobně, s řadou z nich jsem hrával. Vidíte na nich, že mají radost z toho, že se na ně nezapomnělo, že o ně má klub pořád zájem. Každá koruna, kterou od nás dostanou, je pro ně dobrá,“ říká legendární hráč Sparty Václav Mašek, který je předsedou správní rady Nadačního fondu ACS.
Nadační fond ACS během své existence pomohl už desítkám bývalých hráčů Sparty. Často jde o seniory, kteří by jinak dožívali život v opuštění a špatných sociálních podmínkách. „Přítomnost bývalých hráčů v tomto projektu je zásadní, protože se jim další bývalí fotbalisté v nouzi nebojí říct, co přesně je trápí, nebojí se říct si o pomoc,“ říká autor samotné myšlenky a člen správní rady Nadačního fondu ACS Tomáš Křivda.
Hráči dříve neměli takovou možnost se finančně zabezpečit a mnohdy nemají nikoho, kdo by jim v těžké životní situaci pomohl. „Moc si toho vážím, protože těch hráčů, kteří potřebují pomoct, je dost. Každý z nich si kupuje nějaké léky, už jen to jsou obrovské výdaje a bývalý fotbalisti musejí počítat každou korunu,“ říká další legenda našeho klubu Vladimír Táborský, který je členem dozorčí rady fondu.

Další novinky